Gündem
12 Eki 2012 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

KENAN EVREN AZİZ ÜSTEL'İ TRT'DEN NEDEN KOVDURDU?

Son Baskı'ya konuk olan Star Gazetesi Yazarı Aziz Üstel Kenan Evren le Aziz Yıldırım'ı birbirine benzetti.

Son Baskı’ya konuk olan Star Gazetesi Yazarı Aziz Üstel’den çarpıcı açıklamalar geldi...

TVNET ekranlarında yayınlanan Son Baskı’ya konuk olan Star Gazetesi Yazarı Aziz Üstel Kenan Evren le Aziz Yıldırım’ı birbirine benzetti.

Veyis Ateş’in sunduğu programda Üstel, “Kenan Evren beni TRT’den kovdurdu” dedi ve Aziz Yıldırım için önce “o bir diktatör” dedi sonra da özür diledi.

SEYİRCİLERİ TRİBÜNLERİ DOLDURMUŞ BU ADAMIN

Aziz Üstel: Vefa diye bir şey var. Alex sana sekiz yıl belki kazandığı para kadar para getirmiş. Nasıl getirmiş? Formalar sattırarak … Seyirci ile o kadar özdeşleşmiş ki, seyircileri tribünleri doldurmuş bu adamın…
Veyis Ateş: Peki Aziz Yıldırım bunu göremedi mi?

AZİZ BEY HAPİSTE GEÇİRDİĞİ 1 YILDAN SONRA SAĞLIKLI KARAR VEREMİYOR!
Aziz Üstel:
Bence Aziz Bey’i bunu dışında tutmamız lazım… Aziz Bey’in hapiste geçirdiği 1 yıldan sonra ben sağlıklı karar veremediği kanısındayım. Zaten o yüzden takımı yönetemedi.

Veyis Ateş:
Nasıl yani?

Aziz Üstel:  İki tane gerekçe verdi. “Valla kardeşim karşıma geldi bacak bacak üstüne attı bir de on beş dakika geç geldi” dedi. 17 milyonun yaşadığı İstanbul’da 15 dakika geldiğine şükret. Yani hepimiz A ile B noktasında evimize 1 saatte gidebilirsek iyi. Yollarda sürünüyoruz kaç saat evimize gidemiyoruz. Diğeri bacak bacak üstüne atmak.  Bu başka kültürün adamı. Ben bacak bacak üstüne atsam bunu söyleyebilirsin veya siz atsanız. Siz ile ben yanlış örneğiz ama bir Türk futbolcusu atsa, yapsa ona diyebilirsiniz. Yaşça küçük birinin büyüğü yanında böyle yapması hoş karşılanmaz diyebilirsin. Ama Alex için…

KENAN EVREN DE BENİ TRT’DEN KOVMUŞTU!
Diyor ki Alex: Ben daha öncede böyle otururdum, elimi cebime sokardım. Sayın Başbakan ile konuşurken eli cebinde adamın. Bu Sayın Erdoğan’ı rahatsız etmiyor. Bunların hepsi lafı güzaf üzerine kurulmuş şeyler. Aslında benim kaderim Alex ile örtüşüyor Aziz Üstel olarak.  Ben de bacak bacak üstüne attığım için Kenan Evren tarafından kovulmuştum TRT’de. Alex de bugün Fenerbahçe’den kovuldu.

BU DİKTATÖRLER HİÇ DEĞİŞMİYOR!
Veyis Ateş:
Öyle mi? Bunu bilmiyordum.
Aziz Üstel:  Bu diktatörler hiç değişmiyor.
Veyis Ateş: Sizin hikayeniz nasıl oldu?

KOVUN GİTSİN DEDİ, KOVDULAR BENİ!
Aziz Üstel:
Ben televizyonda bacak bacak üstüne atıyormuşum konuşurken. Af buyurun benim tabirim değil, onun tabiri TRT Genel Müdürüne diyor ki: “Bu herif Devlet Başkanı izliyor mu diye düşünecek ve bacak bacak üstüne atmayacak, kovun gitsin.” Kovdular beni.
Veyis Ateş: Bu kaç senesinde oldu?
Aziz Üstel: 1990’lı yıllarda oluyor.
Veyis Ateş: Peki Alex’ten devam edersek, Alex’in tutumu, tavrı nasıldı?
Aziz Üstel: Bak nasıl dağıttım seni bir anda toparlayamadın kendini.
Veyis Ateş: Şu beni şaşırttı. Bir Devlet Başkanının izlediğini düşünmesi lazım, ayak ayak üst üste atmaması lazım. İlginç ama Kenan Evren ile Aziz Yıldırım’ı birbirine benzettiniz. Diktatörler dediniz.

DİKTATÖR YAPILI BİR İNSAN ANCAK BÖYLE SÖYLER
Aziz Üstel:
Ancak diktatör, yapılı bir insan böyle bir şey söyler kusura bakma yani.
Veyis Ateş: Aziz Yıldırım için diktatör diyebiliyor musunuz?

Aziz Üstel: Diktatör belki ağır bir laf  tek seçici diyeyim.  Özür Dilerim, tenzih ederim kendinden ama son nihai söz onda. Yani nihai karar mercii. Doğaldır. Diktatör lafı için özür diliyorum diktatör dememek lazım, seçimle gelmiş biri olmaz. Ama tek seçici o. Aziz Bey bu işe karışması çok daha iyi olur.
Veyis Ateş: Ama diyor ki bir isim çıkmış Başkan’ın üstüne… Ya Başkan gidecek ya...

KİMSE SAYIN BAŞKAN GİTSİN ALEX KALSIN DEMEDİ
Aziz Üstel
: Ama o da çok yanlış bir yorum. Kimse Sayın Başkan gitsin Alex kalsın demedi, Öyle bir tartışma yok. Burada Alex diye de bir tartışma yok.

Veyis Ateş:
Bugün de mesela Alex’i uğurlamak için otobüs kaldıracaklar. Aziz Yıldırım açıklama yapmaktan vazgeçti. Yorumlar şu ki: Alex Aziz Yıldırım’ın aleyhinde bir laf söylemediği için böyle oldu falan.

BEN ŞUANDA AZİZ YILDIRIM’IN DURUMUNDA OLMAK İSTEMEM!
Aziz Üstel:
Sayın Başbakan Alex’i makamına davet etti vedalaştı. Ben şuanda Aziz Yıldırım’ın durumunda olmak istemem yani. Fenerbahçeli olduğu bilinen Sayın Başbakan Alex’i davet etti. Hala görüşüyorlar mı bilmiyorum belki de bitmiştir. Telefon etti, uğurladı, güle güle dedi. Yani bu tartışmanın içinde ülkenin Başbakan’ın da haklıdan yana olduğunu varsaymak lazım.