Gündem
08 Oca 2014 09:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:52

Kemalettin Özdemir'den Nazlı Ilıcak'a dava!

Ilıcak, Gülen'in ''Kaset komplosundan kurtardım'' dediği ismin Kemalettin Özdemir olduğunu iddia etmişti.

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'e konuşan Özdemir, Nazlı Ilıcak'a "Yargı önünde muhakkak bu iftiranın hesabını soracağım" diyerek sert tepki gösterdi. Gülen Cemaatinin eski "emniyet imamı" olduğu iddia edilen ve Cemaat'ten koptuktan sonra MİT ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “sır küpüm” dediği MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la çok yakın çalıştığı söylenen Kemalettin Özdemir, Hükümetin Cemaat hakkındaki en önemli bilgi kaynağı olarak gösteriliyor.

YÜKSELİR: İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONU YAPILIYOR
Aralık ayı başında Fethullah Gülen'in bir sohbetinde, kaset komplosundan kurtardığını söylediği kişinin kim olduğu merak konusu olmuştu. Nazlı Ilıcak geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te yayınlanan Dört Bir Taraf'ta "Böyle bir ilişkisi testip edilmiş, "aman gitme seni takip ediyor diye uyardım" dediği kişi Kemalettin Özdemir" iddiasını ortaya atmıştı. Gözlerin çevrildiği Özdemir, suskunluğunu Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'e bozdu. Cemaat kanadında Özdemir'e yönelik itibarsızlaştırma operasyonu yapıldığını yazan Yükselir, bir dönem cemaatin önde gelen isimlerinden biri olan Özdemir’in açıklamasını köşesine taşıdı:

ÖZDEMİR: ''HESABINI SORACAĞIM''
''Bir dönem Cemaat'in en mühim isimleri arasında sayılan ancak yanlışları ve kötü gidişatı gördüğü için başta Fethullah Gülen olmak üzere tepe kadrolarına resti çekerek ayrı düşen Özdemir, elbette ki şahsına yapılan bu çirkin saldırının hesabını mahkemede soracak. Dün aradığımda Ilıcak'a dava açma hazırlığında olduğunu söyledi. Bu nedenle de çok fazla şey konuşmak istemedi ancak güç bela ağzından şu kadar açıklama alabildim: "Böyle bir olay söz konusu değil. Bu alenen şahsıma atılmış iftiradır. Yargı önünde muhakkak bu iftiranın hesabını soracağım ancak adımı böyle bir çirkin olayın muhatabı olarak zikrettiği aynı programda; 'İddia deyip konuşarak olmaz bu işler. Varsa bir iddia belgesi ile kanıtlamak zorundasınız!' diyen Nazlı Ilıcak hanımefendinin bu tavrının yorumunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum."