Polemik & Kulis
10 Mayıs 2019 17:28 Son Güncelleme: 11 Mayıs 2019 11:56

Kemal Öztürk'ün yeni adresi belli oldu

Yeni Şafak’ta yazılarına ara verilen Kemal Öztürk, Sebîlürreşad dergisinde yazmaya başlayacak.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından, hükümete yakın medyada da eleştiri sesleri yükseldi. Yeni Şafak yazarı ve Anadolu Ajansı’nın eski Genel Müdürü Kemal Öztürk de seçim sürecinde, AKP’ye dönük eleştirel yazılar kaleme almıştı. Bunun üzerine Yeni Şafak yönetimi, Kemal Öztürk’ün yazılarına ara verdi.

Yeni Şafak’ta yazılarına ara verilen Kemal Öztürk, Sebîlürreşad dergisinde yazmaya başlayacak. Sebîlürreşad, sosyal medya hesabından yaptığı duyuru da,“Yazılarıyla hakikat ve irfan yolculuğunu sürdüren değerli Kemal Öztürk beyefendi yazılarıyla bu aydan itibaren Sebilürreşad ailesinde. Kendisine yazı ailemize hoş geldiniz diyoruz. @kemalozturk2020” dedi.

Derginin bu duyurusuna Kemal Öztürk de, “@sebilurresad_d dergisini Mehmet Akif 111 yıl önce çıkardı. Aylık yeniden yayınlanıyor. Yöneticileri aradı beni: ‘Bu güzide dergi tarih boyunca baskılara boyun eğmemiştir. Sesi kısılanların dergisi olmuştur. Yazılarınıza açığız’ dedi. Çok onur verici. Her ay yazacağım. Hakikatın yalnız ve yılmaz savunucusu Mehmet Akif’in dergisine beni davet ettiğiniz için müteşekkirim. Hoşbulduk” şeklinde yanıt verdi.

İşte o mesajlar: