Gündem
01 Tem 2013 16:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

KEMAL ÖZTÜRK'TEN CEVAP! KİMSE AA'YI YIPRATMASIN!

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Reyhanlı patlaması sonrası yalnızca AA'nın haber yapmasına izin verildiği iddialarına cevap verdi.

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, Reyhanlı'daki patlama sonrası Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Antakya Devlet Hastanesi'nde yaralı vatandaşları ziyaretine yalnızca Anadolu Ajansı ve TRT'nin haber yapmasına izin verilmesine bazı basın organları tarafın getirilen eleştirilere cevap verdi.
 
AA'nın habercilikte yakaladığı başarısının devlet desteğinden değil "idealist ekibin gayretinden" kaynaklandığını bildiren Öztürk, "AA Özel Haber başarısındaki devlet kurumlarının katkısı yüzde 1 bile değildir. Ama bunu büyüten ve bizi yıpratmaya çalışanları da iyi anlıyoruz" dedi.
 
AA Genel Müdürü Öztürk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Reyhanlı ile ilgili haberler üzerinden AA'ya yöneltilen dolaylı eleştirilere yanıt verirken şunları kaydetti:

AA haberciliğinin başarılı olmasının sebebi idealist ekibinin gayretidir, "Devlet Ajansı" olması değil. Bu kavrama da ayrıca karşıyız.
 
AA günde ortalama 90, ayda 2.700 özel haber üretiyor. Bunun 1-2 tanesi kurumların bize özel verdiği haberdir. Gerisi kendi emeğimizdir.
 
AA Özel haber başarısındaki devlet kurumlarının katkısı %1 bile değildir. Ama bunu büyüten ve bizi yıpratmaya çalışanları da iyi anlıyoruz.
 
Dünyada hiç kimse (Fransa da dahil) AFP için "Devlet Ajansı" ismini kullanmaz. Kimse AFP'den bedava haber ve fotoğraf da isteyemez. Dünyada "Devletin Ajansı" ismiyle marka olunmaz. Habercilik başarısı, nitelikli habercilerle uluslararası marka olunur. Tıpkı AA Arapça gibi.