Gündem
15 Haz 2021 18:18 Son Güncelleme: 15 Haz 2021 18:28

Kemal Öztürk ile Ali Murat Güven arasındaki hakaret davasında flaş gelişme

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, hakkında çeşitli iddialar ortaya atan Yeni Şafak eski yazarı Ali Murat Güven’i mahkemeye vermişti. Öztürk, davanın sonuçlandığını sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

Yeni Şafak’ın eski yazarı Ali Murat Güven, bir dönem müdürlüğünü yaptığı Kemal Öztürk hakkında paylaşımlarda bulunmuştu. Öztürk’ü “hedonist ve düşük ahlaklı” ,“yavaş yavaş muhalif mücahit pozlarına bürünen adam” olarak nitelendiren Güven, paylaşımında Öztürk’ün Yeni Şafak’ta çalıştığı dönemde haberleri beğenmediğini belirterek, “Hiçbir şey üretmeden, bütün gün oturup karı kızla telefonda muhabbet ederek en yüksek maaşı o alıyor. Gönderdiğim haberlere ‘O haber küçük ben ona gitmem, beni daha büyük habere gönder’ diyerek itiraz ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler üzerine yargıya başvuran Kemal Öztürk, 3 kuruşluk tazminat davası açmıştı. Ayrıca Ali Murat Güven hakkında ‘hakaret’ iddiasıyla iddianame düzenlenmişti.

İstanbul Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı.

Halen Independent Türkçe sitesinde yazarlık yapan Ali Murat Güven, 3 bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Öztürk, "Ali Murat Güven isimli sözde gazeteci hakkımda yazdığı iftira ve hakaretler nedeniyle 3 Krş. Tazminat ödemeye mahkum olmuştu. Şimdi açtığım ceza davasında hakaretten 175 gün adli para cezasına da çarptırıldı. Hak yerini buldu. Bu iftiraları haber yapanlara duyurulur!" ifadesini kullandı.