Gündem
15 Oca 2021 13:54 Son Güncelleme: 15 Oca 2021 18:06

Kemal Öztürk Ali Murat Güven'i 3 kuruşluk tazminata mahkum etti!

Anadolu Ajansı'nın eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, hakkında çeşitli iddialar ortaya atan Yeni Şafak yazarı Ali Murat Güven'i mahkemeye vermişti. Mahkeme Kemal Öztürk'ü haklı bularak, Güven'in 3 kuruş tazminat ödemesine karar verdi.

Yeni Şafak'ın eski yazarı Ali Murat Güven, bir dönem müdürlüğünü yaptığı Kemal Öztürk hakkında tweetler atarak iddialarda bulunmuştu. 

Öztürk’ü “hedonist ve düşük ahlaklı” ,“yavaş yavaş muhalif mücahit pozlarına bürünen adam” olarak nitelendiren Güven, paylaşımında Öztürk’ün Yeni Şafak’ta çalıştığı dönemde  haberleri beğenmediğini belirterek, “Hiçbir şey üretmeden, bütün gün oturup karı kızla telefonda muhabbet ederek en yüksek maaşı o alıyor. Gönderdiğim haberlere ‘O haber küçük ben ona gitmem, beni daha büyük habere gönder’ diyerek itiraz ediyor”  ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler üzerine yargıya başvuran Kemal Öztürk, 3 kuruşluk tazminat davası açmıştı. Öztürk, o davayı kazandığını bugün açıkladı. 

Öztürk, açıklamasında o tweetleri haber yapan medya kuruluşlarına da göndermede bulundu ve 'biraz haysiyetleri varsa mahkeme kararını da haber yaparlar' dedi. 

İşte o açıklama:

2019’da Ali Murat Güven isimli sorunlu gazeteci hakkımda 25 yıl önceye dayanan yalan ve iftiralarla dolu tivitler atmış, bazı medya organları da bunları utanmadan haber yapmıştı. Güven bu sözlerinden dolayı bana tazminat ödemeye mahkum oldu. 3 KURUŞ... Ederi bu! Ali Murat Güven’in hakkımdaki yalan ve iftiralarını sorgusuz sualsiz haber yapan gazete, tv ve haber siteleri, onu 3 KURUŞ tazminat ödemeye mahkum eden mahkeme kararını da biraz haysiyet ve onurları varsa haber yaparlar.