Gündem
09 Nis 2014 16:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Kemal Özkan son yolculuğuna uğurlandı

Uzun zamandır diyabet başta olmak üzere çeşitli kronik hastalıklarla mücadele eden ve önceki gece Zekeriyaköy'deki evinde hayatını kaybeden ünlülerin sünnetçisi olarak tanınan Kemal Özkan (80) son yolculuğuna uğurlandı.

Meslek hayatı boyunca 130 Bin'in üzerinde sünnet yapan Özkan, Türkiye'de ünlü ailelerin sünnetçisi olarak tanınıyordu. Özkan'ın Levent Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, eşi Nuran Özkan, oğulları Levend Özkan ve Murat Özkan, kardeşleri, Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Sunucu Halit Kıvanç, iş adamı Yılmaz Ulusoy, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, yakınları ve sevenleri katıldı.

"ÇOK DEĞERLİ BİR ARKADAŞTI"

Kemal Özkan'ın kendi alanı dışındaki konularda da insanlara yardım ettiğini söyleyen Halit Kıvanç, "Birkaç olay biliyorum. 'Ona kim yardım etti, bu düzeldi' falan. Kemal Özkan'dı onu yapan. Çok değerli bir arkadaştı. Kemal benim hayatımdan çok önemli bir eksik. Üstelik yaşı da benden birkaç yaş küçük. Ben, benden 1 yaş bile küçük olanların kaybında çok farklı bir düşündeyim. Kemal derdiki, 'Sen benden şanslısın' neden? diye sorduğumda, 'benim sünnet ettiğim çocuklar büyüyorlar, belli bir yaşa geliyorlar. Ama sana böyle bir şey söyleyemezler. Çünkü seni hep aynı yaşta görüyoruz' derdi" şeklinde konuştu.

Sadettin Tantan ise Özkan'ı tanımayan kimsenin olmadığının altını çizerek, "Hayırsever bir insandı. Eskiden beri tanıdığım bir insandı. Herkes gibi ben de çok üzüldüm. Bir eser bıraktı. Hala devam ediyor onun sistemi" dedi.

Cenaze namazının ardından Özkan'ın Galatasaray'ın bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına taşındı. Özkan'ın naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.