Gündem
30 Ara 2012 10:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:34

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN SONER YALÇIN'A SÜRPRİZ ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Soner Yalçın'ı evinde ziyaret etti..

Kılıçdaroğlu, tutuklu yargılandığı Oda Tv Davası’nda önceki gün tahliye edilen Soner Yalçın’ı,  Levent’teki evinde ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin’in de katıldığı ziyaret yaklaşık 20 dakika sürdü.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Yalçın’a geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti. Yalçın’ın bir konuda şikayeti olduğunu belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ben neden her çarşamba günü gidip imza atacağım. Ülkemi seviyorum. Ülkem için, halkım için çalıştım. Sağlıklı bilgi edinmeleri için çalıştım. Her çarşamba günü gidip imza atmayı içime sindiremiyorum.’ dedi bana. Yalçın’ın Silivri hapishanesinden çıkıp İstanbul ‘da evine dönmesi bir anda onu kapalı cezaevinden çıkıp, yarı açık cezaevine dönmesi gibi bir duygu hissediyorum şahsen ben. Nedeni de şu Türkiye’de baskı var. Baskı hemen hemen toplumun her kesimi tarafından hissediliyor. İşçisi, işvereni, sanayicisi, sanatçısı, sade yurttaşı herkes telefonla konuşmaktan, düşüncelerini açıklamaktan korkuyor. Dolayısıyla Türkiye’de demokrasiye ihtiyaç var. Özgürlüğü ihtiyacımız var. Soner Yalçın mücadele edeceğini söyledi. Bir mücadele adamı zaten o. Kitabı Samizdat büyük bir olasılıkla yabancı dillere çevrilecek ve okutulacak” diye konuştu.

SİLİVRİ AKADEMİSİ

Görüşmede Soner Yalçın’a bir espri yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, “Espri olarak şunu söyledim. Ben Silivri’ye hep Silivri toplama kampı diyordum. Bundan sonra Silivri Akademisi diyeceğim. Çünkü orada akademisyenler, değerli hocalar var. Bilim insanından yararlanmak gerekirken onları hapislerde çürütmenin, akılla mantıkla, demokrasiyle hiçbir bağdaşan tarafı yoktur. Eğer Türkiye çağdaş bir ülke olacaksa, hapishanelerinde bilim adamı olmamalı. Onlar bizim çocuklarımızı yetiştirmeli. Onlar ülkenin geleceği için teminattır.” dedi.