Politika
04 Oca 2023 23:05 Son Güncelleme: 04 Oca 2023 23:37

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Sinan Ateş' videosu! Dikkat çeken 'çete' vurgusu...

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in, Ankara uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi olayının ardından sular durulmuyor. Konuya dair CHP Genel Merkezi'nden bir video yayınlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Rahmetli ülkücü gence, 'FETÖ'cü' damgası yapıştırıyorlar. Çok açık söyleyeyim, bu en hafif tabirle adiliktir." ifadelerini kullandı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in geçen hafta Ankara'da suikast sonucu öldürülmesinin etkileri sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ateş suikastına ilişkin suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ın dün yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Bu ülkeyi mafyalara, çetelere bırakmayacağız. Sinan Ateş’in ailesi adalete kavuşacak. Herkes aklını başına toplasın” ifadeleriyle paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Atatürkçü bir akademisyen Ankara’nın göbeğinde katledildi. Hapisten çıkardıkları çetelere mesajı siz verin diyorlar. Rahmetli ülkücü gence FETÖ’cü damgası yapıştırıyorlar. Çok açık söyleyeyim, bu en hafif tabirle adiliktir. Burası Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezi. Buradan çetelere sesleniyorum; Siz haddinizi çok aştınız. Biz Kuvay-ı Milliyeci gelenekten gelen 100 yıllık hareketiz. Size mi yedireceğiz bu Cumhuriyeti. Aklınızı başınıza toplayın. Bu memleket sahipsiz değildir.”