Gündem
08 Nis 2014 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran kişi kim çıktı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısına girerken yumruklu saldırıya uğradı. Saldırganın önce BDP'li olduğu söylendi sonra BBP'li çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunuldu. Kılıçdaroğlu 4 yumruk darbesi ve saldırı sırasında gözlüğü kırıldı.

TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunuldu. Saldırgan Orhan Övet, polis tarafından gözaltına alındı. Erzurum doğumlu olan ve Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde oturduğu ve 1986 doğumlu olduğu belirtilen Orhan Övet, ilk olarak Kavaklıdere Polis Karakolu'na ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki parti yetkilileri CHP grup toplantısının bulunduğu salona doğru yürürken BDP grup toplantısından çıkan Sırrı Sakık ve Altan Tan'la aynı koridorda karşılaştı. Kılıçdaroğlu ve Sakık tokalaşarak kısa süre sohbet etti. Kalabalık partili grubun tezahüratları eşliğinde CHP grup toplantı salonuna ilerleyen Kılıçdaroğlu'na Orhan Övet isimli saldırgan yumruk attı.

Orhan Övet saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'na 'vatan haini' diye bağırdı. Yüzünün sol tarafına iki yumruk darbesi alan Kılıçdaroğlu'nun partililer tarafından yere düşmesi engellendi. Bu sırada korumaların bir bölümü Kılıçdaroğlu'nu korumaya çalışırken diğer korumalar ise saldırganın üzerine atılarak yere yıktı. Korumaların ellerinden tutarak yere yatırdığı saldırgan, Meclis'te görevli polis memurları, saldırganın linç edilmemesi için büyük çaba gösterirken arbede yaşandı.

Bu sırada BDP'li Sırrı Sakık, Hasip Kaplan ve Altan Tan koruma ve partililere saldırganı Meclis polisine bırakmaları için ikna etmeye çalıştı. Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan'ın da araya girmesiyle Meclis'te görevli polis memurları, saldırganı BDP grubunun bulunduğu salona aldı. Bir süre burada bekletilen saldırgan, milletvekillerinin kullandığı tünelden polis tarafından kaçırıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Saldırı sonrası sol gözünün altı şişen Kılıçdaroğlu'na partili arkadaşları 1 TL'lik metal para ile müdahale etti. Yüzündeki şiş olan bölgeye 1 TL bozuk parayı bir süre tutarak yüzündeki şişkinliğin inmesi sağlandı. Kılıçdaroğlu daha önce makam odasına giderken olaydan 10 dakika sonrada CHP grubunda kürsüye çıkarak beklenen konuşmasını yaptı.

CEKETİ DE YIRTILDI
Saldırı sırasında Kılıçdaroğlu’nun ceketi de yırtıldı. Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in ceketini alarak grup konuşması için kürsüye çıktı

SALDIRGAN ALPEREN OCAKLARI'NDAN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunan kişinin kimliğinin Orhan Öven olduğu belirtildi. Öven, polise verdiği ilk ifadesinde Alperen Ocakları'na üye olduğunu ve Erzurumlu olduğunu belirtti.

Saldırgan Orhan Ö.'nün ilk ifadesinde, “CHP grubuna geldiğimi söyleyerek Meclis’e girdim. Ben Alperen’im. Yumruklamayı kafaya koydum, o yüzden geldim. Bekledim girişini, uygun fırsatta da yumruğu attım” dediği öğrenildi. BBP Genel Merkezi de, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "saldırının partileri ile alakalı olmadığını" söyledi.

Tekin, “CHP milletvekillerinin olası müdahalesinden çekinildiği için derhal Meclis'ten çıkarıldı. Kendisinin Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü bilgisi bize verildi” dedi.

BDP: BİZDEN DEĞİL
Saldırganın BDP'li olduğu yönündeki iddialara BDP Milletvekili Sırrı Sakık, "Ben Genel Başkanla merhabalaştım o arada saldırı gerçekleşti. Bizim gurubumuzdan çıkan biri değil. Tahmin ediyorum kendi iç meseleleri, ben tanımıyorum, bilmiyorum” açıklaması yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NA İLK MÜDAHALE
Yüzüne darbe alan Kılıçdaroğlu'nun şişmesin ve morarmasın diye gözünün altına para basıldığı görüldü.

Kılıçdaroğlu'na ilk müdahale olay yerinde milletvekili Ali Özgündüz tarafından yapıldı. Özgündüz, CHP liderinin yumruk isabet eden gözünün altına para bastı.