Gündem
28 Tem 2023 14:51 Son Güncelleme: 29 Tem 2023 11:04

Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘açıkla’ çağrısı! ‘O soğanı hangi gazeteciler söğüşledi…’

CHP’nin bazı medya organları ve gazetecilerle yaptığı anlaşma büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Konu ile ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Esra Elönü, “Seçim öncesi miting kartviziti olarak kullandığın soğanı hangi gazeteciler hangi tv'ler söğüşledi açıklayacaksın” dedi.

CHP’nin Halk TV ile olan sözleşmesini tek taraflı feshetmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Gündem olan feshin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, "Başka kanallarda da sözleşme yaptık ama detay açıklayamam” diyerek dikkatleri üzerine çekmiş, bu açıklamanın ardından bir itiraf da Medyascope'un kurucusu Ruşen Çakır'dan gelmişti. "Para alan kişiler gazeteciyse, ben o meslekten değilim" ifadesini kullanan Ruşen Çakır, sonrasında CHP'den para aldıklarını da açıklamıştı.

Gündeme bomba gibi düşen bu açıklamaların ardından CHP ile anlaşma yapan medya organları ve gazeteciler merak konusu oldu. Star yazarı Esra Elönü ise konu ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu ve bu isimleri açıklamasını istedi.

“Seçim öncesi miting kartviziti olarak kullandığın soğanı hangi gazeteciler hangi tv'ler söğüşledi açıklayacaksın! Yok öyle ıslak mendille hararet almaya çalışmak! Yok öyle medya ahlakı sattırdığınız pazarlamacıların ceplerine yemiş doldururken yakalanıp kapıya doğru sıvışmak! Bu leş pakete sabah akşam ‘yargılanacaksınız’ diye böğürtme bedeli de dahil mi onu söyle” diyen Esra Elönü, şöyle devam etti:

“Bir iftira kaç para! Açıklayacaksın! Bir yalanın ederi ne? Bak şimdi satın aldığın ekran pipetleri seni höpürtediyor! Soğanın ömrü pembeleşinceye, senin ömrün satın aldıklarınca çirkefleşinceye kadarmış! Bak şimdi o gazeteciler şezlong üstünde takla atıp, sarma tenceresi kapağı gibi hızlı hızlı canlı yayınlar açıp seni çamura banıyorlar. Sen ve o çukur biblosu gazetecilerin! Önce sattığınız ilkeden, ahlaktan kendiniz nasipleneceksiniz. Sattığınızı önce kendiniz tadacaksınız! Kendini ve partini zaten sizin olan yayın organlarınıza ekstra parayla, yamanmayla savundurtacak ne cürüm işlediniz! Onu da açıkla.”

Esra Elönü’nün ‘KK, o soğanı hangi gazeteciler söğüşledi açıkla!’ başlıklı yazısının tamamı şöyle:

Uzun Adam ve 7 cüceler masalına ilham cüceleri yazma vaktidir. Yaz sıcakları yormuyor birilerinin ekstra kaynaması umuma fokurdaması yoruyor.

Suyu kaynattıktan sonra fazladan kap kacak arayanların partisi CHP, poşet poşet çuvallamaya devam ediyor. Olayları bayır aşağı akışına bırakmışlarla yokuşu zorlamak böyle bir şey.

Kazdıkları çukurlara düşmekten düz yolda yürüyemeyen CHP, kendine toslayan tek partidir. Bakın bunların Halk Tv'si sabah akşam cozurduyor, rüzgar yapıyor, salya sileceklerini çalıştırmamıza sebep olacak iftiralar atıyordu. Ne zaman ki mangal yelpazesini seçim sonrası İmamoğlu'na çevirip Kılıçdaroğlu'nu terletmeye çalıştılar işte o zaman KK aralarındaki anlaşmayı feshetti.

Gargara yapan ağızları değişince birbirlerine tükürmeleri, ilkesizliklerinin onurlarının musalla taşındaki fotoğrafıdır.

Sonra Kılıçdaroğlu bir açıklama daha yaptı. Kimlerin nerelerde ne maaş aldığını biliyorum dedi. Bunun çilingircisi yamalı minderi de "Sadece Halk TV değil para alan başka TV'ler de var" diyerek diktiği tüyü saksıya koydu.

Şimdi gel bakalım Kılıçdaroğlu! Seçim öncesi miting kartviziti olarak kullandığın soğanı hangi gazeteciler hangi tv'ler söğüşledi açıklayacaksın! Yok öyle ıslak mendille hararet almaya çalışmak! Yok öyle medya ahlakı sattırdığınız pazarlamacıların ceplerine yemiş doldururken yakalanıp kapıya doğru sıvışmak! Bu leş pakete sabah akşam "yargılanacaksınız" diye böğürtme bedeli de dahil mi onu söyle.

Bir iftira kaç para! Açıklayacaksın!

Bir yalanın ederi ne?

Bak şimdi satın aldığın ekran pipetleri seni höpürtediyor!

Soğanın ömrü pembeleşinceye, senin ömrün satın aldıklarınca çirkefleşinceye kadarmış!

Bak şimdi o gazeteciler şezlong üstünde takla atıp, sarma tenceresi kapağı gibi hızlı hızlı canlı yayınlar açıp seni çamura banıyorlar.

Sen ve o çukur biblosu gazetecilerin! Önce sattığınız ilkeden, ahlaktan kendiniz nasipleneceksiniz.

Sattığınızı önce kendiniz tadacaksınız!

Kendini ve partini zaten sizin olan yayın organlarınıza ekstra parayla, yamanmayla savundurtacak ne cürüm işlediniz! Onu da açıkla.