Politika
17 Kas 2021 18:06 Son Güncelleme: 17 Kas 2021 18:09

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'den ortak çağrı: Bir an önce seçime gidilmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya üzerinden, "Gündemdeki aciliyet üzerine saat 16.00'da Millet İttifakı ortağımız İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener ile görüşmeye gidiyorum." açıklamasını yapmıştı. İki lider toplantının ardından erken seçim çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 16:00'da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. İYİ Parti Genel Merkezinde yapılan görüşmenin ardından genel başkanlar, basın toplantısı düzenledi.

 SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gündemdeki aciliyet üzerine saat 16.00'da Millet İttifakı ortağımız İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener ile görüşmeye gidiyorum. Görüşmemizin ardından ortak basın açıklaması yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

 TOPLANTI SONRASINDA AÇIKLAMA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz toplantının ardından şu açıklamalarda bulundu;

 Merkez Bankası TL'nin değer kaybına sessiz kalıyor. Türk Lirası eridikçe Türkiye yoksul görünüme sahip bir ülke olarak çıkıyor karşımıza. Koskoca kurum sadece Türkiye'de değil dünyada itibarsız bir hal kazandı. Yönetimiyorsun, milletin sırtına daha fazla yük yükleme. Türkiye'nin bir an önce seçime gitmesi lazım.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantının ardından şu ifadeleri kullandı:

 Türkiye'de tenceresi kaynayamayan üniversite mezunu çocuklarımız garsonluk yapmak üzere Kanada'ya, Avustralya'ya gitmek için yol bulmaya çalışıyor. 23 aydır yaptığım gezilerde gittikçe ağırlaşan bu ekonomik tabloyu yerinde gördüm. Türkiye'nin içindeki ekonomik şartların vatandaşlarımızı etkilediğini bilen insanlar olarak vatandaşlarımıza çare gösterebilir miyiz? Sayın genel başkanın acil seçim hemen seçim çağrısına katılıyorum. Seçimden başka yapacak çare yok.

 ''MERKEZ BANKASI BAŞKANI ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR''

Sayın Erdoğan'ın konuşmasını izleyemedim ama arkadaşlar söylediler Merkez Bankası Başkanı yazlık ve kışlık değiştiği için ömrünü doldurmuş gibi görünüyor. Bütün kurumları insanların şahsında yerle bir eden bir partili cumhurbaşkanımız var.

 SİYASETTE HAREKETLİ GÜN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün öğle saatlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi. İki liderin görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü.