Politika
17 Mayıs 2022 14:52 Son Güncelleme: 17 Mayıs 2022 14:56

Kemal Kılıçdaroğlu ‘nokta’ diyerek mesaj verdi! ‘Mahkemeyi de kararını da tanımıyoruz…’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu konuşmasında ekonomi gündemine ilişkin veriler paylaşarak AK Parti iktidarına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun gündem maddelerinden biri de Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararıydı. Kılıçdaroğlu, kararı ve mahkemeyi tanımadıklarını belirterek "Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır, nokta" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP'nin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerini paylaşmak üzere kürsüye çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan aldığını belirttiği verileri paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara ekonomi üzerinden borç tepkisi gösterdi ve Türkiye'nin döviz artışıyla ciddi sorunlarla karşılaştığını belirtti. Kılıçdaroğlu Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararı ise tanımadıklarının altını çizerek "İl başkanımızın siyasi yasak kararını asla tanımıyoruz, mahkemeyi de tanımıyoruz, verdiği kararı da tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır, nokta" diyerek net konuştu.

"ONLARLA BERABER OLACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Yeni bir dönem başlamak üzere. Her birimizin tek tek sorumluluğu var. Bu ülkeyi haramilere ve haramilerin taşeronlarına teslim etmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, inandığımız yolda kararlılıkla yürüyeceğiz.

Gezi mağdurlarının ailelerini ziyaret ettim. Demokrasiyi savunan, bu ülkede hakkı, hukuku ve adaleti gerçekleştirmek için mücadele edenlerin aileleri. Onlar haksız şekilde hapse atıldılar. Onlar yalnız değil, onlarla beraber olacağız. Mücadelemiz demokrasi, yargı bağımsızlığı, insan hakları, kadın-erkek eşitliği mücadelesidir.

"HER DÖVİZ ARTTIĞINDA TÜRKİYE İKİ ANLAMDA CİDDİ SORUNLA KARŞI KARŞIYA KALIYOR"

AK Parti iktidarlarına kadar Türkiye'ye 57 hükümet hizmet etti. 57 hükümetin harcadığı para 713 milyar dolar. Cumhuriyet'in kuruluşundan 2002'ye kadar. 713 milyar doları harcadılar ve Türkiye'yi 1990 yılında dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden biri haline getirdiler. AK Parti iktidar oldu, 2002'den günümüze harcadığı para 2 trilyon 631 milyar dolar. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana 713 milyar dolar para harcayarak Türkiye'yi ve ekonomisini dünyanın 20 büyük ekonomisinden biri haline getiren ve 1990'da G-20 ligine davet edilen Türkiye var. 2002'de iktidar oluyorsunuz, 2 trilyon 631 milyar dolar para harcıyorsunuz ve Türkiye G-20 liginden düşüyor, 23. ülkeye geriliyor.

Tarihimizde eşi görülmedik bir şekilde soygun düzeni başlattılar ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni borç batağıyla karşı karşıya getirdiler. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borcunun yüzde 67'si döviz ve altın. Yani kendi vatandaşından TL üzerinden borçlanmıyor. Her kur arttığında hem borcun artıyor hem de faizin. Her döviz arttığında, TL değer kaybettiğinde Türkiye iki anlamda ciddi sorunla karşı karşıya kalıyor.

Aynur Doğan hepimizin şarkısını duygulanarak dinlediğimiz dünya çapında bir sanatçı. Bir türküsü var aslında bu şarkı bir incir ağacı şarkısı ‘Güllerin içindesin incir ağacısın gam götürensin gelin damadın yüreğisin incir ağacısın gam götürensin’ der bu şarkı. Bu şarkıyı hafızalarımıza kazıyan güzel bir Gönül Yarası filmi vardı. Gönül Yarası filminde Şener Şen ve Meltem Cumbul bu şarkıyı dinlerken Meltem Cumbul ağlamaya başlıyor. Şener Şen de Meltem Cumbul’a dönüp sen Kürtçe biliyor musun? Diyor. Hayır bilmiyorum diyor. O zaman niye ağlıyorsun deyince de ‘bu şarkıyı dinleyip de ağlamamak mümkün olur mu?’ diyor.

Şarkının ezgisi zaten başlı başına insanın yüreğinde zaten bir burukluk yaratıyor. Ve Siz bu şarkıyı yasaklıyorsunuz. Türkiye bu noktaya gelmemeli getirmemeliyiz bu noktaya şarkıların tamamı bizim şarkılar türkülerin tamamı bizim türküler. Diyarbakır’a gittim deng bej’leri dinledim. Onların öykülerini dinledim. Onlar bizim kültürümüzün bir parçası onları nasıl reddedebiliriz. Onları nasıl dışlayabiliriz. Kürtçe bir şarkı okudu diye nasıl yasak getirebiliriz. Her şarkı bizim şarkımız, her türkü bizim türkümüz. Ben bunu söylediğim zaman trollerini harekete geçirdiler. Kılıçdaroğlu sus kampanyası başlattılar. Sizin feriştahınız gelse ben susmam. Feriştahınız gelse.

Rengarenk bir Türkiye’de yaşayacağız. Ebruli olacak, her şey güzel olacak her şey! Her şey kucaklaşacak. Barışı huzuru getireceğiz bu ülkeye. Herkes türküsünü şarkısını özgürce söyleyecek. Birbirimize farklı bakmayacağız artık. Bir şarkıdan bir türküden korkan olur mu korkmayacağız yürekli olacağız. Beraber olacağız. Birlikte olacağız.

"YASAKLARLA, SİYASİ TUTUKLULARLA TÜRKİYE YOL ALAMAMIŞTIR"

Türkiye'yi 12 Eylül karanlığına sürüklemeye çalışıyorlar ama Türkiye'yi buradan birlikte çıkaracağız. Birlikte olduğumuzda farklılıklarımızı kavga nedeni değil, zenginlik olarak gördüğümüzde Türkiye'nin büyüdüğünü göreceğiz.

Geçen hafta Erdoğan'ın siyasi intikamına tanık olduk. Canan hanımı mahkûm ettiler, bir de siyasi yasak getirdiler. Yasaklarla, özellikle siyasi tutuklularla Türkiye asla yol almamıştır. Canan hanımın hapse atılmasını isteyenler seçilmiş mahkemeler, seçilmiş hakimler, o mahkemelerde görev yapan hakimler şunu unutmasın: Bu ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü size rağmen, kardeşliği 'saray'a rağmen getireceğiz.

Eskişehir'de konseri yasakladılar. K-pop grubuna yasak getiriyorlar. Kürtçe konuştun, ona yasak; şarkı söyledin, ona yasak. Niye yasak kardeşim?

Hak etmeyen kişiyi hapse atıyorsanız, çok kişiyi öldüren IŞİD militanlarını da serbest bırakıyorsanız bir sorun var demektir.

Adaletsizlik aynı Kovid gibidir; süratle yayılır ve bütün alanı enfekte eder. O nedenle adaletsizlik kime yapılıyorsa ona karşı durmak gerekiyor. O zaman engellersiniz adaletsizliğin yayılmasını.

Buradan genç muhafazakar seçmenlere de seslenmek isterim. Adaletsizliğe karşı biz nasıl duruyorsak onların da aynı duruşu sergilemeleri gerekir.

İl başkanımızın siyasi yasak kararını asla tanımıyoruz, mahkemeyi de tanımıyoruz, verdiği kararı da tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır, nokta.