Gündem
12 Şub 2021 13:35 Son Güncelleme: 12 Şub 2021 13:47

Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs aşısı yaptırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ile birlikte koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptırdı.

Aşı yaptırırken bir fotoğrafını paylaşan Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Sıramız geldi ve eşim Selvi Hanım ile birlikte, Aile Hekimimizde Covid-19 aşımızı yaptırdık. Tüm vatandaşlarımıza bir an önce güvenli bir şekilde aşılarının yapılmasını ve bu salgının son bulmasını diliyorum.''

 

BAKAN KOCA'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada aşı olan Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Bakan Koca, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na aşı kampanyamıza verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımız aşılanana kadar çalışacağız." mesajını paylaştı.

BUGÜNE KADAR 3 MİKYONDAN FAZLA KİŞİYE AŞI YAPILDI

Öte yandan, şimdiye kadar 3 milyon 330 binden fazla kişiye aşı uygulandı. 304 binden fazla kişiye de ikinci doz aşı uygulandı.

Sağlık çalışanları ve devlet yetkilileri ile siyasiler başta olmak üzere ilk doz aşılarını yaptıranlara dünden itibaren ikinci doz aşıları da vurulmaya başlandı. Aşı uygulamasında iki doz arası 28 gün sürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MHP LİDERİ BAHÇELİ ve İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER DÜN İKİNCİ DOZ AŞIYI YAPTIRDILAR

AK Parti MKYK üyeleriyle birlikte 28 gün önce Ankara Şehir Hastanesi’nde ilk doz COVID-19 aşısını yaptıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün ikinci doz aşıyı oldu. 15 Ocak’ta ilk doz aşıyı yaptıran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de dün öğleden sonra, ikinci doz aşısını oldu.


65 YAŞ ÜSTÜ VE 60 YAŞ ÜSTÜ EŞLERİ BUGÜN

Dünden itibaren başlayan 70 yaş üzeri aşılanmasından sonra bugünden itibaren de 65 yaş üzeri ve onların 60 yaş üstü eşleri de randevu alarak gidecekleri sağlık kuruluşlarında aşı yaptırabilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün Twitter hesabından “Yarın sabah 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilecekler. Randevularınızı web sayfamızdan ve mobil uygulamadan almanızı rica ederim” mesajı paylaştı. Kritik kamu hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesini sağlamak amacıyla hafta sonundan itibaren üst düzey devlet yöneticileri aşılanacak. Şubat sonuna doğru öğretmenlere de aşılama başlayacak.