Politika
17 Mar 2023 18:20 Son Güncelleme: 17 Mar 2023 18:32

Kemal Kılıçdaroğlu, BTP lideri Hüseyin Baş'ı ziyaret etti: "Çok güzel günler göreceğiz"

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan genel başkanlar, Halil İbrahim sofrası göndermesi yaptı. Hüseyin Baş, "Türkiye adına çok doğru, çok güzel günler göreceğimiz bir süreçte olacağız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Öztunç eşlik etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmenin ardından Hüseyin Baş ve Kemal Kılıçdaroğlu açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, toplantıda Türkiye'nin pek çok sorununun dile getirildiğini belirterek, "Devlette liyakatten ekonomiye, üniversitelerden depreme kadar, depremde yaşananlara kadar pek çok konu hakkında karşılıklı düşüncelerimizi ifade ettik. Güzel bir ev sahipliği yaptılar. Sayın genel başkanın şahsında arkadaşlarına da yürekten teşekkür ederim" dedi. 

'BİR MASAMIZ VARDI'

BTP Genel Başkanı Baş ise sohbetlerinin çok verimli geçtiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

"Kendileri malumunuz bir siyasi tecrübe abidesi. Benim için de çok faydalı ve verimli bir sohbet oldu. Türkiye'nin birçok meselesini istişare ettiğimiz bir toplantı oldu. Bir masamız vardı; bir Halil İbrahim sofrası olmasa da ikramlarda bulunmaya çalıştık. Sağ olsunlar, nazik çerçevede çok güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Ben de huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum kendilerine ziyaretlerinden ötürü. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde de kendilerine başarılar diliyorum. Türkiye adına çok doğru, çok güzel günler göreceğimiz bir süreçte olacağız. Biz de Türkiye adına, Türkiye'nin yarınları adına inşallah çalışmalarımızı yapıp kamuoyuyla süreç içerisinde paylaşacağız" diye konuştu.