Gündem
22 Kas 2012 10:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

KEMAL KILIÇDAROĞLU AYDINLIK'A SAYDIRDI!

Partisinin milletvekilleriyle basına kapalı bir toplantı düzenleyen CHP lideri Aydınlık'a sert çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydınlık Gazetesi ile Başyazarı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i ima ederek ağır sözler dile getirdi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında isim vermeden"Sahibi eski Mao’cu olan gazeteye CHP’yi dizayn ettirmeyiz" dedi. Kılıçdaroğlu, Perinçek’in terör örgütü lideri Öcalan ile yaptığı görüşmeyi de hatırlatarak"Başımıza şimdi Atatürkçü kesildiler, millet bunları yemez" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sert çıkışının arkasında Aydınlık gazetesinin geçtiğimiz günlerde attığı ’SEYİT RIZA İTTİFAKI’ manşeti var. Bu manşete oldukça sinirlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, anadilde savunma hakkından, Seyit Rıza’nın iade-i itibarının verilmesine ilişkin kanun teklifine dair birçok madde ele alındı. Toplantıya katılan milletvekilleri, gündeme ilişkin çeşitli değerlendirmeler yaptı.
 
BAŞIMIZA ATATÜRKÇÜ KESİLDİLER
 
Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada isim vermeden Aydınlık Gazetesi’ni eleştirdi. CHP lideri, "Sahibi eski Mao’cu olan bir gazete partimizi dizayn etmeye çalışıyor. APO’nun önünde diz çökerken çekilmiş fotoğrafları olanlar, APO’ya çiçek verenler, şimdi başımıza Atatürkçü kesildiler. Millet bunları unutmaz; millet bunları yemez" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sözleri salonda bazı milletvekillerince desteklendi. Bazı milletvekilleri ise Kılıçdaroğlu’nun Doğu Perinçek ile Aydınlık Gazetesi’ne ilişkin bu sözlerini sessiz bir şekilde dinledi.
 
SIZMA OLMASIN UYARISINA RAĞMEN GÖRÜŞME SIZDIRILDI
 
Toplantıda milletvekillerini de uyaran Kılıçdaroğlu, "Burada konuştuklarımız burada kalsın. Ertesi gün gazetelerde okumayalım. Eğer gazetelere bilgi sızarsa, bir daha toplantı yapmam" uyarısında da bulundu.
 
Öte yandan, toplantıda ana dilde savunma hakkına ilişkin görüşler de alındı. Kılıçdaroğlu’nun anadilde savunma hakkına sıcak yaklaştığı ifade edildi.

İşte Aydınlık’ın ı manşeti;