Gündem
26 Eki 2010 20:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

KCK SEMPATİZANLARI GAZETECİLERE SALDIRDI!

KCK/TM yapılanmasıyla ilgili açıklamasının ardından bazı kişiler gazetecilere saldırdı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesinin terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK/TM ('Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi) yapılanmasıyla ilgili açıklamasının ardından bazı kişiler gazetecilere saldırdı

Basın açıklamasının ardından adliyenin önüne gelen ve gazetecilere doğru haber yazmadıklarını öne sürerek hakaret ve küfür eden kimliği henüz belirlenemeyen kişiler gazetecilerin üzerine yürüdü. Gazetecileri dövmeye çalışan kişileri çevredeki vatandaşlar engelledi.

Bu arada, Diyarbakır Gazeteciler Cemiyetinden gazetecilere yönelik saldırıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'da gazetecilerin görevlerini yapmasına engel olan bu kişilerin saldırılarının son zamanlarda abartılı bir hal aldığı belirtilerek, ''Meslektaşlarımıza yapılan bu mesnetsiz saldırıları kınıyoruz. Bu tür organizasyonları yapan kişi veya kurumlara sadece görevlerini yapan arkadaşlarımıza yapılan davranışların önüne geçmesi için gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulunuyoruz'' denildi.

ETİKETLER
#kck #gazeteciler