Polemik & Kulis
11 Ağu 2016 18:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:27

Kayyumun atadığı gazetecilere büyük şok! (Medyaradar/Özel)

Maaştı, kidem tazminatıydı, Basın Kartı derken çalışanlar bu kez pasaport şoku yaşıyor.

Tarihler 7 Mart’ı gösterdiğinde İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Zaman Gazetesi ile Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş'ye kayyum atanmasına karar verdi.

Kayyum heyeti, mevcut personelin işine son verdikten sonra yerlerine yeni eleman alımına gitti ve sektördeki deneyimli isimleri işe aldı. Ve Bank Asya’da hesap açtırmalarını istedi. Çünkü maaşlar buraya yatacaktı ve yeni işe girenler tereddüt etmeden hemen hesap açtırdılar.

Yaklaşık 5 aylık bir çalışma hayatının sonunda, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı, 27 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK/668)" ile kapatıldı…

Aybaşına kısa bir süre kala kapatılma kararı sonrası kadrolu çalışanlar maaşlarını, telifle çalışan yurt muhabirleri gerek masraflarını gerekse de hak edişlerini alamamışlardı.
Üstelik kapatma kararının ertesi günü çalışanların telefonlarına, ‘Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden Basın Kartlarınız iptal edilmiştir ‘kartlarınızı iade edin’ mesajı gelmişti…

Kayyum çalışanları şoktaydı. FETÖ ile mücadele edilen bir süreçte devlet tarafından bir nevi ‘cezalandırılmış adeta fişlenmişlerdi!

Maaştı, kidem tazminatıydı, Basın Kartı derken çalışanlar bu kez pasaport şoku ile karşılaştılar…

Kayyum heyeti tarafından Ankara Büroya atanan deneyimli haberci pasaport kontrolünden geçerken 2 saat süreyle gözaltına alındı ve pasaportuna el konuldu.! Gerekçe Bank Asya’da hesabının olması! Yani, fişlenmişti ve artık o da 'Kara' listedeydi !
Kayyum sonrası işe alınan gazeteciler bugünlerde büyük şok yaşıyor. FETÖ ile mücadele ettikleri 5 ay sonrasında cezalandırılmalarını ve fişlenmiş olmalarını anlamış değiller!

MEDYARADAR/ÖZEL