Medya
08 Tem 2010 07:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:27

KAYT MI KÖYT MÜ? TRT SPİKERLERİ YILDIZ FUTBOLCUNUN İSMİNİ NASIL DEĞİŞTİRDİ?

Dünya Kupası bitti bitecek ama TRT spikerlerine gelen eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor!

Hollanda'nın dört eksikli Uruguay'ı 3-2 yenip finale kaldığı maçta, 'İstek üzerine yapılan' bir savunmaya takıldık.

Erdoğan Arıkan birden Kuyt'a 'Aslında Köyt denildiğini ama Kayt şeklinde de söylendiğini' anlatmaya başladı. Belli ki, Levent Özçelik istemişti. Her ikisine de seslenelim. KAYT'ı yıllardır İngiltere'de Liverpool forması altında izliyoruz. Hiç bir spikerden 'Köyt' lafı duymadık.

Hollandalı futbolcuya Köyt diye bağırırsanız, dönüp bakmaz. Neyin savunmasını yapıyorsunuz? Bıraksınlar yanlışlıkta ısrarı, önce sahadaki adamları tanısınlar. Unutmadan defalarca ekrana getirilen Hollanda Kraliyet Ailesi fertlerinin şeref tribününde olduğunu öğrenebilmeleri için ilk yarının bitmesi mi gerekiyordu?

...

Ömer Üründül için yollanan mesajlar yenilir, yutulur cinsten değil. Turgut Hasankaleli'yi sözcü seçtik. Hatta biraz sansürledik:

Sayın Ayeri, TRT bu Ömer Üründül'den ne zaman kurtulacak? Daha doğrusu biz ne zaman kurtulacağız? Kurumdaki dostları ondan niye vazgeçemiyor? Aralarında nasıl bir ilişki var? TRT, marka değerinin düşmesine neden izin veriyor? Çok daha iyi yorumcular varken, neden ilkokul üçüncü sınıf düzeyinde yorumlara katlanmak zorundayız? Ruhsuz, araştırma ve bilgiye dayanmayan, genel geçer anlatımlar. Sanayide çalışan çıraklar çok daha iyi maç eleştirisi yaparlar.

Burhan AYERİ / AKŞAM