Gündem
17 Ara 2016 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:16

Kayseri'deki saldırıyı dünya basını böyle gördü!

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi önündeki durakta bu sabah askerleri taşıyan bir otobüsün hedef alındığı hain saldırı dünyan basınında da yankı buldu.

Reuters: Türk askerlerini taşıyan otobüste patlama
Türkiye’nin Kayseri şehrinde izinli askerleri taşıyan bir otobüse bombalı saldırıda bulunuldu. Üniversite yakınlarındaki patlama bölgesine ambulanslar gönderildi. Olayda ölenler olduğu belirtiliyor. Patlama, bomba yüklü olduğuna inanılan bir araç otobüsün yanından geçerken meydana geldi.

BBC: Kayseri’de otobüs saldırısında çok sayıda ölü
Türkiye’de şüpheli bir aracın patlaması sonucu otobüsteki 13 asker öldü, 48 asker ise yaralandı. Ordu’dan yapılan açıklamada sivillerin de yaralanmış olabileceği ifade edildi.

AFP: Türkiye’de halk otobüsü yakınında patlama
Türkiye’nin orta kesimindeki Kayseri’de bir araç halk otobüsünün yakınından geçerken patladı. Olay yerinden gelen görüntülerde otobüsün patlamanın etkisiyle tamamen yanarak enkaz haline geldiği görüldü. Türkiye’nin büyük şehirlerinden biri olan Kayseri sakin bir yer olarak biliniyor. Olay, tam bir hafta önce 44 kişinin yaşamını yitirdiği İstanbul’daki saldırının ardından geldi.

CNN International: Türkiye’de üniversite yakınında patlama
Türkiye’nin orta kesimindeki Kayseri’de Erciyes Üniverstesi yakınlarında bir patlama meydana geldi. Patlayıcılarla yüklü araç hareket halindeyken bir otobüsü hedef aldı. Otobüste askerler olduğu ifade ediliyor.