Gündem
07 Mar 2023 15:06 Son Güncelleme: 07 Mar 2023 23:38

Kayseri'de peş peşe depremler! Birçok ilde hissedildi

İç Anadolu bölgesinde hissedilen peş peşe şiddetli depremler meydana geldi. 6 dakika arayla yaşanan depremler Kayseri başta olmak üzere Kahramanmaraş, Adana, Sivas ve Nevşehir'de hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremlerin merkez üssünün Kayseri olduğunu duyurdu. 4.7 büyüklüğündeki ilk depremin hemen ardından 4.4 ve 4.3 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı. Saat 15.15'te ise 3.8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi.

Kayseri'de peş peşe üç deprem meydana geldi. Saat 14.47'de meydana gelen ilk depremin merkez üssü Kayseri İncesu olarak açıklandı. Depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 4.9 olarak duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünün 4.7 olduğunu açıkladı. Depremin derinliği 12.8 km olarak belirtildi.

 KAYSERİ'DE PEŞ PEŞE 3 DEPREM

İlk depremin ardından merkezi Kayseri Hacılar olan yeni bir deprem daha meydana geldi. İlk depremden 1 dakika sonra meydana gelen depremin büyüklüğü ise 4.4 olarak açıklandı.

Bu depremden 5 dakika sonra da İncesu merkezli bir deprem daha meydana geldi. 14.53'teki depremin büyüklüğü ise 4.3 olarak belirlendi.

3.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Saat 15.15'te ise 3.8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Söz konusu depremler Kahramanmaraş, Adana, Sivas ve Nevşehir'de de hissedildi.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaptığı ilk açıklamada "Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım." diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: OLUMSUZ DURUM GÖZÜKMÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da depremler nedeniyle şu an için olumsuz durum olmadığını belirterek, "İncesu belediye başkanımız ve bazı muhtarlarımız ile görüştüm. An itibariyle olumsuz bir durum gözükmüyor. Ekiplerimiz sahada. Rabbim her türlü afetlerden bizleri korusun" açıklamasında bulundu.

Öte yandan depremle birlikte bazı vatandaşlar, kendilerini dışarı attı.

ETİKETLER
#AFAD #Kayseri #deprem