Gündem
05 Nis 2014 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Kayıp Pamir için canlı yayından çağrı yaptı!

Dün kaybolan küçük çocuk sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Dün sabah saatlerinde, Sarıyer Zekeriyaköy'deki evinden çıkan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik kayboldu ve dünden beri aranıyor.

Arama çalışmaları dün gece de devam etti ancak küçük çocuk bulunamadı. Mahalle sakinleri zaman zaman arama ekiplerine öncülük ederek tespit edilen boş binalarda da aramalar yaptı.

Sosyal medyada organize olan vatandaşlar Zekeriyaköy'e gelerek ellerinde fenerlerle aramalara katıldı. Sosyal meyda olayı duyup geldiğini belirten vatandaşlar, 'Aramalara katılmaya geldik' dedi.

Pamir'i arama çalışmaları devam ederken sosyal medyada Pamir seferberliği de devam ediyor. Birçok ünlü ismin de aralarında olduğu kullanıcılar Twitter'da #pamiraranıyor etiketi ile Pamir'in resmini ve iletişim adreslerini paylaşıyor.

Ünlü televizyoncu Okan Bayülgen de Pamir için yapılan çalışmalara canlı yayında destek verdi. Bayülgen, Cuma akşamı ekrana gelen Makina Kafa programında defalarca çağrı yaptı. Akut yetkiliside programa bağlanarak arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Twitter hesabından Pamir için 'Kayıp çocuğumuz Pamir'in araması termal kameralı, iz köpekli 200 kişilik jandarma, AFAD, AKOM, AKUT birimlerince gün boyunca sürdürülüyor. Arama çalışmalarına ilave jandarma, polis ve Boğaziçi Üniversitesi gönüllü grubu da katılarak arama ekibi mevcudu 500'ün üzerine çıkıyor' açıklamasını yaptı.