Gündem
20 Şub 2013 10:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

KAYIP GAZETECİNİN OĞLUNDAN YÜREK DAĞLAYAN FERYAT! "BABAMI BULUN"

Bashar Kadumi'nin oğlu Enes, Esad'a seslenerek "Beşar Esad ne olur babamı bize geri ver" dedi.

Suriye konsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci, 184 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı.

Eylemde konuşan Bashar Kadumi'nin oğlu Enes, Esad'a seslenerek "Beşar Esad ne olur babamı bize geri ver" dedi.

185 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR
Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 184 gündür esir tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi. Eyleme oyuncu Nur Süer, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, oğlu Enes ve çok sayıda gazeteci de katıldı.

Eylemde konuşan, oyuncu Nur Sürer, "Arzunun yanında olmak için geldim. Bütün duygumla buradayım ve tüm yetkililere çok önemli görev düşüyor. Sonuçta Bashar Türkiye vatandaşı biriyle evli, önemli bir gazeteci. Suriye yetkililerinin de bunu ciddiye alıp, Gazeteci Bashar Kadumi'yi ailesine kavuşturması gerekiyor" diye konuştu.

KÜÇÜK ENES BABASINI İSTEDİ
Babası için düzenlenen eyleme katılan ve gözyaşlarına hakim olamayan Enes Kadumi, "184 gündür babamı göremiyorum. Babam savaşı başlatmadı, Babamı bırakmanızı istiyorum. Her gün rüyamda babamı görüyorum bütün arkadaşlarım haberleri izleyip babamı bana soruyor. Ben artık babamın gelmesini istiyorum. Yılbaşını babam olamadan geçirdim. Yani artık babamın gelmesini istiyorum. Besar Esad ne olur babamı bize geri ver" dedi.

CHP HEYETİ YİNE GİTSİN
Eylemde konuşan Arzu Kadumi ise, "Zaman akıp gidiyor ve bizim hayatımızda çok şey değişiyor. Çocuklarım 6 aydır büyüdüler. Geçen hafta eşimin abisi vefat etti Kudüs'te. Eşim nerede hangi durumda bilmiyoruz. Döndüğünde çok şey değişmiş olacak. 184 gündür aynı yerdeyiz ve aynı bilgisizlikteyiz. Eşim nerede? Ben CHP'li milletvekillerine seslenmek istiyorum; Cüneyt'i getirdiniz, tekrar bu heyet yola çıksın Bashar Kadumi için, biz hiç bir bilgiye sahip değiliz. Bashar'ı artık bize getirin. 184 gün çok uzun bir süre 6 ay. Sabretmek çok zor ben bir anne olarak sesleniyorum, rüyalarında babalarını gören 2 çocuk annesi olarak sesleniyorum. Her insanının kalbine Allah merhamet koymuştur. Vicdanlara sesleniyorum bu sürecin son bulmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLER BASHAR'I İSTEDİ
"Suriye, Bashar'ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde gazeteciler, bir süre Suriye Konsolosluğu binasının girişinde bekledikten sonra dağıldı.
Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye'nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından serbest bırakılmıştı. Bashar Fehmi Kadumi'den ise, o günden beri haber alınamıyor.