Gündem
24 Şub 2012 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

KAYAK YAPAN GAZETECİLER OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR! TÜRK TAKIMINDA HANGİ ÜNLÜ GAZETECİLER VAR?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Türkiye'de bir ilk yaşanacak; Kayak Yapan Gazeteciler Olimpiyatları Erzurum'da yapılacak.

25 Şubat 2012 günü, merkezi İsviçre’de bulunan, SCIJ (Ski Club of International Journalists) üyesi 200 gazeteci Türkiye’ye geliyor. 35 ayrı ülkeden gelen gazeteciler hafta sonu İstanbul’u gezecek, 27 Şubat pazartesi günü Erzurum’a hareket ederek Palandöken’e geçecekler.

Türkiye’nin turizm potansiyelinin sadece güneş, deniz, kum olarak değerlendirilmesine gönlü razı olmayan bir grup kayak yapan gazeteci, elini taşın altına koymaya karar vererek Kayak Yapan Gazeteciler Uluslararası Derneği’ne üye oldu.

2010’da Fas’ta yapılan Genel Kurul’a Gazeteci yazar Yazgülü Aldoğan, Hürriyet Gazetesi’nden Şükrü Küçükşahin (Hürriyet) ve Türkiye Kayak Federasyonu’ndan bir heyetle giderek dönemin Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’ın mektubuyla iki yıl sonrası için Genel Kurul’u Türkiye’ye davet ettiler.

Geçen yıl Kanada’da yapılan Genel Kurul’da kalabalık bir takımla Türkiye’yi temsil eden gazetecilerin bu daveti kabul edildi. Erzurum Palandöken Dağı, bu yıl 35 ülkeden 200 gazeteciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Türk Takımında Yazgülü Aldoğan ve Şükrü Küçükşahin dışında Barçın Yinanç ve Ali Abaday (Hürriyet Daily News), Doğan Satmış, Halil Özer (Habertürk) Mahmut Övür (Sabah), Gamze Düşmez (AA), Erhan Karadağ (Kanal D), Zeynep Alemdar (AP), Yücel Dönmez (internet) ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ile Erzurumlu gazeteciler yer alıyor.

T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın finanse ettiği 59. Genel Kurul’da gazeteciler, Alp Disiplini ve Kayaklı Koşu dallarında yarışacak. Yarışlarda toplam 54 ödül dağıtılacak.

25 Şubat’ta değişik ülkelerden İstanbul’a gelecek olan gazetecilere THY, TAV, Erzurum Valiliği, Erzurum Belediyesi, Erzurum Üniversitesi, Palandöken ve Yakutiye Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlar yanında Coca Cola, Altur gibi özel sektör kuruluşları da ağırlama konusunda destek oluyor.

MEDYARADAR/ÖZEL