Magazin
21 Tem 2015 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Kayahan'ın eşi İpek Acar savcılığa başvurdu!

Ünlü şarkıcı Kayahan'ın vefatı ardından İpek Açar eşine ait şarkıların kendisinden habersiz internet ortamında satıldığını iddia ederek savcılığa başvurdu

Kayahan'ın nisan ayında vefatı ardından, bestelerinin yönetimini bıraktığı karısı İpek Açar, eşinin şarkılarını izinsiz olarak internet üzerinden satışa çıkararak ticari menfaat elde eden internet siteleri ve sahipleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Açar tarafından savcılığa verilen şikâyet dilekçesinde, birçok müzik indirme sitesinde Kayahan'a ait şarkıların hukuka aykırı olarak yayımlandığını ve kendisine telif hakkı ödenmeksizin şarkılarından maddi gelir elde edildiğini iddia etti.

Yurtdışı kaynaklı olduğu belirlenen bir site ile aralarında hiçbir sözleşme olmadığını fakat bu sitece şarkıların internet üzerinden satıldığını ifade eden Açar, internet sitesi yetkililerin kendilerine ticari çıkar sağladığını belirtti. Kayahan'ın şarkılarının izinsiz indirildiği sitelere erişimin engellenmesi için tedbir talebinde bulunan Açar, hak sahibi olarak eşi Kayahan'ın şarkılarını çoğaltıp dağıtarak kendisine ticari kazanç sağlayan söz konusu sitenin yetkilerinin tespit edilmesini ve cezalandırılmasını istedi. İstanbul Fikri Sinai Suçlar Savcılığı soruşturma başlattı.

Kayahan'ın büyük kızı Beste Açar Haravon ile üvey annesi İpek Açar arasında ünlü şarkıcı ölmeden hemen önce hesabından çekilen yüklü para ve şarkıların yönetimi konusunda kriz çıkmıştı. Babasının ölümünden 10 gün önce Kayahan-İpek Açar ortak hesabında 894 bin lira bulunduğunu kaydeden Beste Acar, bu miktarın kendisine 207 bin olarak bildirildiğini, hesaptan çekilen miktarın 687 bin lira olduğunu öne sürerek Beykoz Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme iddiaları incelemeye aldı. Beste Açar Havaron, babası Kayahan'ın eşine devrettiği 200 şarkının hakları için mahkemeye başvuracağını da açıklamıştı.