Gündem
31 Tem 2012 13:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:58

KAVGAYA RAMAZAN ARASI! EZELİ RAKİPLER İFTARDA BULUŞUYOR!

Belediye, 12 Ağustos'taki F.Bahçe-G.Saray Süper Kupa finali öncesi 10 bin kişilik çadır kuracak

Yöneticilerin kavga ettiği ortamda taraftarlar bir arada oruç açacak..

Ezeli rekabete Ramazan ayarı... Spor Toto Süper Lig şampiyonu G.Saray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi F.Bahçe, Süper Kupa finalinde Erzurum'da karşı karşıya gelecek. Sarı-Lacivetli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'ın son açıklamalarının ardından gerginleşen futbol atmosferinde iki taraftarın bir araya geleceği Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'den dostluk için büyük bir adım geldi.

GERİLİM TIRMANDI
Şike davasında tahliye olan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz cumartesi yaptığı sert açıklamalarla yeniden gerginleşen havada maça gölge düşürecek olayların yaşanmaması için Erzurum Emniyet Müdürlüğü önlem alırken, ErzurumBüyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, de dostluk projesini Akşam Gazetesi'ne açıkladı. Küçükler, gergin geçmesi beklenen müsabaka öncesi taraftarların dostluk içinde karşılaşma izlemesi için ilginç bir hazırlığa giriştiğini açıkladı.

KARDEŞÇE İFTAR
Ramazan ayına denk gelen Süper Kupa maçı için Yeni Erzurum Stadyumu'nun hemen yanına 10 bin kişilik dev bir iftar çadırı kuracaklarını belirten Küçükler, şunları söyledi:

'F.Bahçe ile G.Saray arasında oynanan hemen her maçın öncesinde ve sonrasında iki takımın taraftarları arasında olaylar çıkıyor. Biz de mübarek Ramazan ayında böyle tatsız olaylar yerine dostluk atmosferi olsun diye bir proje düşündük. Maçın oynanacağı Yeni Erzurum Stadyumu'nun hemen yanına 10 bin kişilik dev bir iftar çadırı hazırlıyoruz. Her iki takımın taraftarlarını bu çadırda buluşturup, birlikte kardeşçe iftar yemeği yiyeceğiz. Böylece dostluk kazanacak. Maçın hem Erzurum'a hem de büyük kulüplerimizin şanına yakışır biçimde kardeşçe oynanmasını arzuluyoruz. Bütün çabamız bunun için.'

TAKViYE KUVVET
Bu arada dev finalde Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 3 bin polis maç için görev yapacak. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvuran Erzurum emniyeti çevre illerden takviye polis talebinde bulundu.