Medya
11 Eki 2011 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:53

KATİLİN HİÇ Mİ SUÇU YOK? AYŞE ARMAN'DAN ALTAYLI'YA DESTEK!

"Ben cinayeti işleyen adama karşı yazılmış bir tane yazı bile okumadım" diyen Ayşe Arman, "Katilin hic mi sucu yok?" diye sordu.

Hürriyet yazarı Ayşe Arman da gündemdeki kanlı-bıçaklı manşet tartışmasına dahil oldu. Genel eğilimin aksine Habertürk’ün ve Fatih Altaylı’nın hedef almayan Arman "Katilin hiç mi suçu yok?" diye sordu.

Altaylı ve gazetesine dönük infialin bir linç havasına dönüştüğünü söyleyen Arman hem sükunet çağrısı yaptı hem de "Ben cinayeti işleyen adama karşı yazılmış bir tane yazı bile okumadım" diyerek gerçek hedefin ne olması gerektiğini hatırlattı:

LİNÇ KAMPANYASINA DÖNDÜ

İşte Arman’ın "Katilin hiç mi suçu yok?" başlıkı yazısından önemli bölümler:

"O fotoğrafı ben de gördüm. Evet sevimsiz, evet felaket. Ama ben tepkilerin abartıldığını düşünüyorum.

Yok Fatih AltayIı istifa etsinmiş, yok bilmem ne. Bazen, insanlar çıldırıyor, sağduyuyu yitiriyor. Doğal bir tepkiyi, linç kampanyasına dönüştürüyor. Bu bir yöntem, katılırsınız katılmazsınız, adam o gazetenin yayın yönetmeni ve böyle bir karar alıyor, hepimiz biliyoruz ki, bu ülkede yaşanan kadın şiddetine dikkat çekmek için yapıyor.

ENERJİNİZİ BOŞA HARCAMAYIN

(...) Bu gürültü koparan ilk cinayet değil, ne yazık ki son da olmayacak.
Diyeceğim... Enerjinizi boşa harcamayın... Mesele Fatih Altaylı meselesi değil...
Onunla uğraşmayın...

Kadın cinayetleri işlediğinde, kadına yönelik şiddet uygulandığında ayağa kalkın, ortalığı yıkın. Sorumluları suçlayın. Kadınları korumayanlara ceza verilmesi için çaba gösterin... Ben cinayeti işleyen adama karşı yazılmış bir tane yazı bile okumadım. Tam tersine normal bir şeyden söz ediyor gibi, yapılmış röportajlar okudum. Sizce de bir tuhaflık yok mu?