Gündem
24 Eki 2013 18:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

KATARLI ORTAK ATV'DEN AYRILIYOR! HİSSELERİ KİME DEVREDECEK?

Çalık'ın medyadaki Katarlı ortağı Lusail, ATV'deki hisseleri devretmek için Rekabet Kurumu'nun kapısı çaldı.

Katarlı Lusail International Media Company, ATV’de ortaklıktan çıkıyor. Şirket Turkuvaz Radyo TV ve Turkuvaz Aktif adlı şirketlerdeki yüzde 25 hissesini Çalık Holding’e devretmek için Rekabet Kurumu’nun kapısı çaldı. Kurum onay verirse, Lusail ATV’de ortaklığını bitirmiş olacak.

Rekabet Kurumu’nda yer alan bilgilere göre Çalık Holding ve ortağı, 9 Ekim tarihinde, 2013-2-56 dosya numarası ile gerçekleştirmek istedikleri hisse devri konusunda kuruma başvuruda bulundu. Rekabet Kurumu’nun duyurduğu bildirimde taraflardan gelen işlem isteği şu açıklama ile anlatıldı: "Turkuvaz Aktif’in sermayesinin yüzde 25’inin tüm hak ve vecibeleri ile birlikte Lusail tarafından Çalık Holding’e devri Turkuvaz Radyo sermayesinin yüzde 25’inin tüm hak ve vecibeleri ile birlikte Lusail tarafından Çalık Holding’e devri"

Ayrıca, Çalık’ın CEO’su Serhat Albayrak da aynı şirketlerde şahsına ait olan yüzde 1’er hisseyi Ahmet Çalık’a devretmek için yine Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu.

Rekabet Kurumu’ndan edinilen bilgiye göre adı verilen şirketler ATV’yi temsil ediyor. ATV Avrupa da satışa dahil. Sabah gazetesi ise bilirilen bu devre konu değil.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN