Dünya
15 Ara 2022 09:41 Son Güncelleme: 15 Ara 2022 09:50

Katar'dan rüşvet aldığı ileri sürülen Kaili, eşini suçladı! Beşikteki paralardan haberi yokmuş!

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) başkan yardımcısıyken yolsuzluk ve rüşvet iddiaları kapsamında gözaltına alınan Eva Kaili'nin avukatı, paraların sadece bir kısmının Kaili'nin evinde bulunduğunu belirterek, bu durumdan eşinin sorumlu olduğunu ileri sürdü

Suç örgütüne üye olma, para aklama ve yolsuzluk ile suçlanan Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Yunan vekili ve başkan yardımcısı Eva Kaili (44), evinde ve babası Aleksandros’un valizinde bulunan yüzbinlerce Euro’ya dair hayat arkadaşı Francesco Giorgi’yi (36) suçladı.
Kaili, 5 yıl önce tanıştığı İtalyan erkek arkadaşıyla iki yıldır birlikte yaşıyordu.

‘MÜVEKKİLİM MASUM’

Kaili’nin Yunan avukatı Mihalis Dimitrakopulos, “Eva ile telefonda konuştum. Paraları eve erkek arkadaşı getirmiş. Kendisine kimin verdiğini de bilmiyor. Paraları görünce derhal evden uzaklaştırmasını ve sahibine iade etmesini istemiş. Paraları uzaklaştırması için bir bölümü babası Aleksandros’a verilmiş” dedi. Dimitrakopulos, Skai televizyonuna yaptığı açıklamada, “Eva’nın, evinde bulunan paralarla hiçbir ilgisi yok. Bana defalarca masum olduğunu tekrarladı. Ayrıca, AP Başkan Yardımcılığı’ndan azledilmesini, Avrupalı meslektaşlarının kendisine ihaneti sayıyor” dedi. “Eva kimseden rüşvet almadığını vurguladı” diye konuştu.

TUTUKLULUĞU SÜRECEK

Belçika polisinin Eva Kaili’nin evine yaptığı baskında, 1 yaşındaki kızı Ariadni’nin beşiğinin altında gizlendiği öne sürülen 160 bin Euro nakit para bulunmuştu. Kaili’nin babası Aleksandros ise Brüksel’de kaldığı otelin kapısında, içinde yüz binlerce Euro’nun olduğu bir valizle yakalanmıştı. Öte yandan dün hâkim karşısına çıkması beklenen ancak duruşmaya katılmayan Eva Kaili’nin duruşması 22 Aralık’a ertelendi. Kaili’nin tutukluluk durumu sürecin devamına ilişkin kararın alınacağı duruşma tarihine kadar devam edecek. 

‘TALEP KAILI’DEN GELDİ’

Kaili’nin duruşmaya katılamamasında tutulduğu cezaevindeki gardiyanların grevinin etkili olduğu belirtilmişti. Savcılık ise erteleme talebinin Kaili’den geldiğini ve bu talebin kabul edildiğini bildirdi. Mahkeme, duruşmada hazır bulunan Kaili’nin erkek arkadaşı Francesco Giorgi’nin tutukluluğunun devamına karar verdi. İtalya’daki evinde de 20 bin Euro nakit para ele geçirilen Giorgi’nin serbest bırakılma talebi ancak bir ay sonra ele alınabilecek.