Gündem
09 Ara 2021 09:50 Son Güncelleme: 09 Ara 2021 09:53

Katar ile ilk anlaşmayı yapan kurum belli oldu

Anlaşma, her iki ajansın editörleri, meslek ve teknik uzmanları, haberci ve basın fotoğrafçıları arasında karşılıklı tecrübe ve teknik yardım paylaşımını öngörüyor...

Anadolu Ajansı (AA) ile Katar resmi ajansı QNA arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya Katar'da düzenlenen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nin 7. Toplantısı kapsamında Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ile Katar Haber Ajansı Başkanı Ahmed Said er-Rumeyhi imza attı.

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre 'mesleki iş birliği bağlarını daha da geliştirme, daha iyi bilgi sağlama, Türkiye Cumhuriyeti ve Katar Devleti'ndeki gelişmeler hakkında düzenli bir içerik alışverişi yapmayı' amaçlayan anlaşma, her iki ajansın editörleri, meslek ve teknik uzmanları, haberci ve basın fotoğrafçıları arasında karşılıklı tecrübe ve teknik yardım paylaşımını öngörüyor.

Anlaşmada ayrıca, karşılıklı eğitim ve ziyaretlerle ilgili ayrıntıların, istişare ve özel anlaşmalar yoluyla saptanacağı aktarıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti kapsamında iki ülke arasında çeşitli alanlarda 15 anlaşma imzalanmıştı.