Gündem
02 Ara 2011 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

KASIM AYININ EN ÇOK KONUŞULAN FUTBOLCUSU KİM OLDU?

Medya Takip Merkezi (MTM), spor camiasının nabzını tutarak, her ay düzenli hazırladığı “ayın spor gündemi” raporunun ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Ligde istediği çıkışı bir türlü yakalayamayan Galatasaray, medyada Kasım ayı lideri oldu. Araştırma, spor medyasının ağırlıklı olarak 4 büyüklerden beslendiğini, bir kez daha ortaya koydu. İşte, geçtiğimiz ayın öne çıkan spor gelişmeleri…
Ezeli rakibi Beşiktaş ile arasındaki 327. derbi maçından 1 puanla dönen Galatasaray, gerek derbi maçı gerekse PFDK’ya sevk dolayısıyla, bu ay basında geniş yer aldı. Karşılaşmanın 2. yarısında sahaya atılan yabancı maddelerden ötürü, ortaya tatsız görüntüler çıktı. Olaylar nedeniyle ceza almakla karşı karşıya kalınca, her iki takım da spor basınının yoğun ilgisine maruz kaldı.
Geçtiğimiz aya oranla hakkında çıkan haberlerde yüzde 21’lik azalma gerçekleşen Fenerbahçe, buna rağmen ikinciliği kimselere bırakmadı. 12 maçta 4 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak ligdeki liderliğini sürdüren sarı lacivertli takım, borsada yakaladığı yükseliş ile de taraftarının yüzünü güldürdü.
Kasım ayının en çok konuşulan spor kulüpleri;

1. Galatasaray (27.726 haber/yazı)
2. Fenerbahçe (25.033 haber/yazı)
3. Beşiktaş (24.787 haber/yazı)
4. Trabzonspor (19.937 haber/yazı)
5. Bursaspor (9.296 haber/yazı)
*MTM Medya Takip Merkezi'nin, Kasım ayında 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

Burak ve Arda’yı Alex kovalıyor…
Son ayların en gözde futbolcuları Burak Yılmaz ve Arda Turan, medyadaki popülerlikte birbirlerini takip ederken, Fenerbahçeli Alex ise ikilinin peşini bırakmıyor. Ekim ayını zirvede tamamlayan Burak Yılmaz, Kasım ayında medyanın en çok söz ettiği futbolcu oldu. Fileleri 13 kez havalandırarak gol krallığında ilk sırada yer alan Burak’ın, ay boyunca 5 bin 718 haberi yayınlandı.
İspanya’nın Atletico Madrid takımında forma giyen Arda Turan, son haftalardaki beğenilen oyunuyla İspanyol basınının ilgisini topladı. Bu sezon, ilk defa İspanyol gazetelerinde haftanın karmasında yer alan genç futbolcu, IFFHS tarafından düzenlenen “Dünyanın En Popüler Futbolcusu” yarışmasında adaylar arasında olmasıyla da medyada geniş yer buldu. Arda Turan, Kasım ayı boyunca 4 bin 458 adet haberde yer alarak en çok konuşulan futbolcular sıralamasında 2. oldu.

KASIM AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN FUTBOLCULAR;

1. Burak Yılmaz  (5.718 haber/yazı)
2. Arda Turan  (4.458 haber/yazı)
3. Alex De Souza (4.068 haber/yazı)
4. Emre Belözoğlu (3.277 haber/yazı)
5. Volkan Demirel (3.104 haber/yazı)
6. Guti Hernandez (3.047 haber/yazı)
7. Colin Kazım  (3.038 haber/yazı)
8. Ricardo Quaresma (3.007 haber/yazı) 
9. Felipe Melo  (2.634 haber/yazı)
10. Gökhan Gönül (2.577 haber/yazı)
*MTM Medya Takip Merkezi'nin, Kasım ayında 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

İŞTE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ;

• Ak Parti, CHP, MHP ve BDP'nin ortaklaşa hazırladıkları tasarıyla "şike ve teşvik" primi maddesi değiştirildi. Değişen meddeyle, belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişiye "5 yıldan 12 yıla" kadar hapis yerine, "1 yıldan 3 yıla" kadar hapis cezası verilecek.

• Ulusal bazdaki en önemli tenis turnuvası olan Turkcell Cup Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası sona ererken, tek erkeklerde Barış Ergüden şampiyon oldu. Tek kadınlarda ise kupayı kaldıran isim Pemra Özgen.

• Ankaragücü Kulübü'nün yeni başkanı Sami Altınyuva oldu.

• Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig’in köklü kulüplerinden Gaziantepspor’un Avrupa lisansını, kulübün transfer borçları nedeniyle iptal etti.

• Hiddink’ten boşalan Türk Milli Takım teknik direktörlüğüne, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden ayrılan Abdullah Avcı getirildi.

• Serbest Güreş Milli Takımı'nda, teknik direktör Fevzi Şeker ve antrenörlerden oluşan teknik kadro görevinden istifa etti.

• Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un aldığı ortak karara göre, bu sezon birbirleriyle yapacakları tüm müsabakalara deplasman takımı taraftarları alınmayacak.

• Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan Büyükler Dünya Halter Şampiyonası’nda Türkiye, erkeklerde 1 altın, 1 bronz, bayanlarda ise 2 gümüş, 2 bronz madalya aldı.

• Kardemir Karabükspor teknik direktörlük görevi için Bülent Korkmaz ile resmen anlaştı.

• Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, 2010-11 sezonunda attığı 40 gol ile Avrupa liglerinin en golcü ismi olarak hak kazandığı 'Altın Ayakkabı' ödülünü aldı.