Gündem
06 Ara 2010 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:51

KASIM AYINDA TÜRKİYE GÜNDEMİNE HANGİ KONULAR DAMGASINI VURDU?

Medya Takip Merkezi (MTM), Kasım ayında Türkiye gündemine damgasını vuran olay, kişi ve kurumları araştırdı. İşte, ayın en fazla öne çıkan başlıkları:

Medya Takip Merkezi’nin düzenli olarak hazırladığı ayın “medya gündemi” raporunun sonuçları açıklandı. Buna göre; Kasım ayında en çok kadına dair haberler yayınlandı. Şiddet, tecavüz gibi olumsuz haberlerle sıkça medyada yansıma bulan kadın konusu, toplam 53 bin 940 haberde yer aldı. MTM’nin aynı araştırma verilerine göre, ay boyunca Türkiye gündemine damgasını ikinci konu başlığı CHP oldu. CHP, çok uzun bir aradan sonra AKP’yi geride bırakarak zirveye yerleşti.   

 

WİKİLEAKS BELGELERİ DEPREM ETKİSİ YARATTI

Birçok ülkenin istihbarat kayıtlarını ve yakın tarihteki savaşların gizli belgelerini yayınlayan WikiLeaks, bu kez de ABD Dışişleri Bakanlığı’nın belgelerini ortaya çıkardı. Kasım ayının sonlarına doğru ortaya çıkan belgelerle tüm dünyayı sarsan WikiLeaks, şimdiye kadar açıkladığı toplam bir milyon civarında gizli yazışma ile diplomaside depreme yol açtı. Belgelerin içerisinde Türkiye’ye dair de birçok açıklama ve itham bulunması ise Türk medyasının WikiLeaks’e olan ilgisini arttırdı.

 

MTM’nin düzenli olarak yaptığı araştırmanın, Kasım ayı verilerine göre; geçtiğimiz aya damgasını vuran bir diğer konu başlığı Kurban Bayramı oldu. Kurbanlık hayvanların görüntüleriyle sıkça ekranlara ve basına yansıyan Kurban Bayramı, gazete, dergi, TV kanalı ve haber siteleri toplamında 37 bin 445 habere konu edildi.

 

TAKSİM’DEKİ SALDIRININ YANKILARI DEVAM ETTİ

Ekim ayının son günlerinde Taksim’de gerçekleşen canlı bomba saldırısı, Kasım ayında da terör başlığında en çok konuşulan konular arasında yerini aldı. Terör konusu ay boyunca 17 bin 489 haberle yansıma bulurken, TV kanallarının teröre ayırdığı süre ise 217 saati buldu.

 

GÖZLER OKTAY EKŞİ VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE…

Geçtiğimiz ay Türkiye gündemine yansıyan en önemli gelişmelerden biri de Hürriyet Gazetesi başyazarı Oktay Ekşi’nin hükümete yönelik yazdığı ’Bu zihniyet analarını bile satar’ içerikli yazıydı. Yazdığı yazının sonrasında hükümetle gerilimli bir süreç yaşayan Ekşi’nin, olayın hemen ardından istifasını vermesi ise dikkatleri bir kez daha basın özgürlüğü ile hakaret arasındaki ince çizgiyi düşünmeye yöneltti. Tüm bu gelişmelerden sonra Basın Konseyi’nden de istifası beklenen Ekşi, toplam 4 bin 87 habere konu edildi.

 

AYIN ÖNE ÇIKAN KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ;

*       İngiltere’nin başkenti Londra’da bu yıl 16’ncisi düzenlenen “Londra Türk Film Festivali”, Çağan Irmak’ın "Prensesin Uykusu" filminin dünya prömiyeriyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl 16’ncısı düzenlenen festivalin açılış galası, İngiltere’nin başkenti Londra’da sinemanın merkezi olarak bilinen "Leicester Square"deki Empire Sinemasında yapıldı.

*       29. İstanbul Kitap Fuarı bu yılki ziyaretçi sayısıyla rekor kırdı.

*       MTV Avrupa Müzik Ödülleri gecesinde Lady Gaga ’En İyi Kadın Sanatçı’, ’En İyi Pop Sanatçısı’ ve ’En İyi Şarkı’ ödüllerini kazandı.

*       Disiplinler arası bir anlayışla İstanbul’un çok kültürlü hayatı üzerinde odaklanan 9. Uluslararası Pera Festivali başladı.

*       Türk sinemasının efsanelerinden Rıfat Ilgaz’ın en önemli eseri "Hababam Sınıfı"nın çekildiği Adile Sultan Kasrı, 5 yıllık restorasyon çalışmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenevi ve kültür merkezi olarak hizmete açıldı.

*       Sabancı Vakfı’nın bu yıl 17.sini gerçekleştirdiği "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri", sahiplerini buldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin "Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üç dereceyle mezun olan dokuz öğrenciye toplam 240 Cumhuriyet altını değerinde ödül verildi.

*       118-E Yönetim Çevresi Cağaloğlu İki Lions Kulübü, Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu ve PTT tarafından, ’’10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası’’ dolayısıyla Atatürk pullarından oluşan bir sergi açıldı.

 

SİYASET GÜNDEMİ

 

AKP MEDYADAKİ LİDERLİĞİNİ KAYBETTİ!

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), düzenli olarak hazırladığı ‘ayın siyaset gündemi’ araştırmasına göre; adını uzun zamandır en medyatik siyasi partiler listesinde ikinci sırada görmeye alıştığımız CHP, Kasım ayında zirveye yerleşti. CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın 10 yıldır yürüttüğü görevini, Süheyl Batum’a devretmesiyle sıkça adından söz ettiren CHP, medyanın yakın markajına girdi. Siyasi liderinin açıklamalarıyla da sıkça gündeme gelen parti, Kasım ayı boyunca 51 bin 433 habere konu edildi. Medyatik partinin ekranlarda kalma süresi ise 583 saati aşkın süre oldu.

 

Aynı araştırma raporuna göre; ay boyunca en çok konuşulan bir diğer parti ise AKP oldu. Türban konusu ve siyasi liderinin açıklamaları ile gündem yaratan AKP, Kasım ayında 38 bin 895 habere konu edildi. AKP’nin ekranlarda kalma süresi ise 336 saate yakın oldu.

 

Verilere göre, ayın en çok ilgi gören diğer siyasi partileri, 14 bin 923 haberle MHP, 12 bin 675 haberle BDP ve 3 bin 881 haberle SP oldular.

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASİ PARTİLERİ

No

Adı

Kasım

Ekim

Artış Yüzdesi (%)

1

CHP

51.433

48.457

6

2

AKP

38.895

48.492

-20

3

MHP

14.923

19.173

-22

4

BDP

12.675

14.345

-12

5

SP

3.881

94.49

-59

 

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Kasım ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

AKP’NİN REYTİNG KAYBI ERDOĞAN’A YANSIMADI…

MTM’nin araştırma raporuna göre; Kasım ayının en çok konuşulan siyasetçisi, önceki aylarda da olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başbakan, Seul’da yapılan G-20 zirvesine katılmasıyla basının yakın markajına girdi. Erdoğan’ın Lübnan ziyaretinde Arap Bankalar Birliği tarafından verilen “Liderlik Ödülü”’nü alması ve Time’ın geleneksel “Yılın İnsanı” anketinde birinci sırada yer alması, geçtiğimiz ayın fazlaca konuşulan konu başlıkları arasındaydı. Erdoğan’ın, Oktay Ekşi’ye manevi tazminat açtığı haberleri de gündemde sıkça yer buldu. Erdoğan, ay boyunca 40 bin 101 habere konu olurken, ekranlarda kalma süresi ise 414 saate yakın oldu.

 

KILIÇDAROĞLU, TWİTTER İLE GÜNDEM YARATTI…

Aynı araştırma verilerine göre; ayın en çok konuşulan ikinci siyasetçisi ise Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Medyatik siyasetçi, Başbakanla yaşadığı polemiklerle basının yakın markajına girerken, Twitter üzerinden türban konusu ile muhalefete karşı söylemleri de dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’na Başbakan tarafından "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açılması ise ay boyunca sıkça konuşulan konular arasındaydı. Siyasi lider, Diyarbakır’a yaptığı ziyaret ve geçirmiş olduğu fıtık ameliyatı ile de gündemdeydi. Kılıçdaroğlu, ay boyunca 29 bin 743 habere konu olurken, toplam 410 saati aşkın süre ekranlarda kaldı.

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASETÇİLERİ

No

Adı

Kasım

Ekim

Artış Yüzdesi (%)

1

Recep Tayyip Erdoğan

40.101

48.783

-18

2

Kemal Kılıçdaroğlu

29.743

22.575

32

3

Abdullah Gül

18.706

21.109

-11

4

Deniz Baykal

6.629

3.811

74

5

Ahmet Davutoğlu

5.496

6.275

-12

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Kasım ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

 

EKONOMİ GÜNDEMİ

 

MTM Medya Takip Merkezi’nin, düzenli olarak hazırladığı medya raporunun Kasım ayı sonuçlarına göre; geçtiğimiz ay ekonomi dünyasının gündeminde vergi konusu vardı. Ay boyunca, vergi ödemeleri, vergi gelirleri ve vergideki düzenlemelerle ilgili konu başlıkları sıkça gündeme taşındı ve medyada toplam 18 bin 384 haberde yer buldu. Geçen ayın en çok konuşulan konusu olan ihracat haberlerinde ise yüzde 28 oranında düşüş yaşandı. Medya ihracat haberlerine 13 bin 25 kez yer verdi.

 

G-20 ZİRVESİ PROTESTOLARA KONU OLDU

Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen G-20 zirvesi, daha önceki bütün ülkelerde olduğu gibi protestolarla başladı. Ticari dengesizlikler için bağlayıcı olmayan ’rehber niteliğinde öneriler’ alınacağı konusu ve Uluslararası Para Fonu IMF’de gelişmekte olan ülkelerin temsilinin arttırılması konusu zirvede varılan sonuçlar olurken, konuya medya da yakın ilgi gösterdi. Zirve, ay boyunca toplamda 3 bin 102 haber ile yansıma buldu.

 

AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ;

*       Turkcell, geçen yıl gerçekleştirilen 3G lansman kampanyası ile Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından "En İyi Servis Lansmanı" kategorisinde Altın Dünya ödülüne layık görüldü. Turkcell ayrıca, Mobil Pazarlama Birliği’nin (MMA) Los Angeles’ta altıncısı gerçekleştirilen mobil pazarlama ödül töreninde, biri inovasyon diğeri de bireysel başarı olmak üzere iki ödül kazandı.

*       Yapı Kredi, IMI Conferences tarafından düzenlenen "İstanbul Call Center Awards 2010"da üç ödüle birden layık görüldü. Kurum, "En İyi Müşteri Deneyimi", "En İyi Eğitim Programı", "Yılın En İyi Çağrı Merkezi Eğitmeni" ödüllerini aldı.

*       Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, İngiliz Financial Times gazetesinin "Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını" listesinde üçüncü sırada yer aldı.

*       Garanti Masters’a, The Banker ve Professional Wealth Management (PWM) tarafından "en iyi özel bankacılık" ödülü verildi.

*       Türk Telekom, ekonomi dergisi World Finance Magazine’in 2007 yılından bu yana verdiği World Finance ödüllerinde farklı kategorilerde 3 ödül aldı. Türk Telekom’un yılın Tam Entegre Telekom operatörü, Sabit Hat Operatörü ve yılın Telekom İnovasyonu kategorilerinde ödül aldığı bildirildi. Türk Telekom ayrıca, Güney Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Telekomünikasyon Konseyi (SAMENA) Ödülleri 2010’da, "En İyi Sabit Hat Operatörü" ödülüne değer bulundu.

*       Eczacıbaşı İlaç Pazarlama, Avrupa ülkeleri, Amerika ve Japonya dahil olmak üzere 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren, kontak lens ve lens bakım ürünleri üreticisi Menicon ile ürünlerinin Türkiye hakları için anlaşma imzaladı.

*       Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye Siirt ve Diyarbakır’da petrol araması için 4 yıl süreli ruhsat verildi.

*       Trakya Cam Sanayi A.Ş’nin ortak olduğu Düzcam fabrikası Mısır’da açıldı.

 

 

MAGAZİN GÜNDEMİ

 

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), medyada yayınlanan her haberi tek tek inceleyerek, eğlence ve sanat dünyasının en medyatik ünlülerini tespit ettiği araştırmasının, Kasım ayı sonuçları açıklandı. 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yayınlanan haberlerin incelenmesi yoluyla hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin en çok konuştuğu ünlüler listesinde zirveye sürpriz bir isim yerleşti.

 

NEW YORK’TA BEŞ MİNARE, ÜÇ ÜNLÜYÜ İHYA ETTİ!

Uzun zamandır merakla beklenen New York’ta Beş Minare filmi, aya damgasını vurdu. MTM’nin tüm medya yansımalarını değerlendirerek hazırladığı “ayın en çok konuşulan ünlüleri” araştırması, bu filme gösterilen ilgiyi de ortaya koydu. Kasım ayının en popüler ünlüleri listesinde zirveye, sürpriz bir çıkış ile Mahsun Kırmızıgül yerleşti. Sinema filmiyle, tüm gözlerin üzerine çevrildiği Kırmızıgül’ün popülaritesi önceki aya oranla dört katına çıktı. Magazin medyasının en çok konuştuğu ünlü olan Kırmızıgül, medyada toplam 1.997 habere konu edilirken, TV kanallarında ise 13 saate yakın yer buldu.

 

Son dönemlerin en çok konuşulan sinema filminin, popülaritesini en çok arttırdığı bir diğer ünlü ise en medyatikler listesinde beşinci sıraya yerleşen sempatik şarkıcı Mustafa sandal oldu. New York’ta Beş Minare filmindeki performansıyla adından sıkça söz ettiren Sandal, toplam 1.098 haberde yer aldı.  Aynı filmin başrol oyuncularından Haluk Bilginer de listeye sekizinci sıradan giriş yaptı. Başarılı oyuncu ay boyunca 1.003 habere konu edildi.

 

İBRAHİM TATLISES SKANDALLARLA GÜNDEMDE!

MTM’nin aynı araştırma raporuna göre uzun yıllar Türkiye’nin en popüler ismi olan ancak bu yıl reytinginde önemli bir düşüş yaşanan İbrahim Tatlıses, Kasım ayında yeniden tırmanışa geçti, ancak bu sefer başarıları ile değil, yaşanan olumsuz olaylar ile yakın markajdaydı. Konserine gelen 10 yaşlarındaki kız çocuğuna ettiği küfürle gündeme bomba gibi düşen ünlü sanatçı, olayın hemen ardından yazar Balçiçek İlter’le girdiği polemikle de ilgiyi üzerine çekti. Habertürk yazarı İlter’e söylediği “o kalem kırılır” sözleriyle eleştiri oklarının hedefi olan Tatlıses, geçtiğimiz ayın en çok konuşulan ikinci ünlüsüydü. Medyada toplam 1.379 haber ve yazı ile yer bulan ünlü türkücüye ilgi, önceki aya oranla yüzde 85 artarken, TV kanallarında ayrılan süre ise 15 saati buldu.

 

CEM YILMAZ BAŞARILI İŞLERİYLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR…

MTM’nin araştırma raporuna göre; Kasım ayının en çok konuşulan üçüncü ismi Cem Yılmaz’dı. Soru&Cevap isimli DVD’sinin tanıtımıyla ilgi odağı olan Yılmaz, Tüyap Kitap Fuarı’nda düzenlediği imza günüyle de yakın takibe alındı. Aralık ayında vizyona girecek Av Mevsimi Filmi’nin dahi şimdiden çokça konuşulduğu ünlü showmen, ay boyunca 1.347 habere konu edildi.

 

ACUN ILICALI BU KEZ ÖZEL HAYATIYLA GÜNDEMDE…

Uzun zamandır yaptığı başarılı programlarla adından söz ettiren ve son yılların yıldızı en çok parlayan televizyoncularından olan Acun Ilıcalı, bu kez özel hayatıyla gündemdeydi. Kasım ayının en çok konuşulan isimleri listesinde dördüncü sıraya yerleşen Acun Ilıcalı, boşanma haberleriyle medya tarafından mercek altına alındı. Bir önceki aya oranla haber sayısı yüzde 80 artış gösteren Acun Ilıcalı, toplam 1.113 haberde yer buldu.

 

SEZEN AKSU VE BEREN SAAT’E İLGİ AZALDI…

MTM’nin yaptığı aynı araştırma raporuna göre; bir önceki ay sağlık sorunu ile gündeme gelen ve sevenlerini korkutan ünlü sanatçı Sezen Aksu, sağlık problemlerinin aşılması ve yurt dışında verdiği konser haberleriyle gündemde yer buldu. Ünlü sanatçının haberleri önceki aya oranla yüzde 10 düştü. Haber sayısında düşüş yaşanan bir diğer ünlü ise son dönemin popüler oyuncularından biri olan Beren Saat oldu. Saat’in haberleri yüzde 20 oranında azaldı.

 

 

EN MEDYATİK ÜNLÜLER

 

No

Adı

Kasım

Ekim

Artış Yüzdesi

 

1

Mahsun Kırmızıgül

1.997

465

329

 

2

İbrahim Tatlıses

1.379

744

85

 

3

Cem Yılmaz

1.347

1.052

28

 

4

Acun Ilıcalı

1.113

618

80

 

5

Mustafa Sandal

1.098

376

192

 

6

Sezen Aksu

1.075

1.201

-10

 

7

Ajda Pekkan

1.043

909

15

 

8

Haluk Bilginer

1.003

627

60

 

9

Beren Saat

977

1.223

-20

 

10

Hülya Avşar

942

961

-2

 

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Kasım ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPOR GÜNDEMİ

 

MTM’nin düzenli olarak hazırladığı rapora göre, Kasım ayında üzerinde en çok konuşulan futbol takımı Galatasaray oldu. Lig ortasında teknik direktörü değişen ve aldığı kötü sonuçlarla sarsılan sarı-kırmızılı takım, aynı zamanda saha performansı en düşük olan ekipti. Galatasaray yönetim kurulu üyesi Cemal Özgörkey’in görevinden istifa etmesi büyük yankı uyandırırken, kulüp ay boyunca medyanın yakın markajında kalmaya devam etti. MTM’nin 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, Galatasaray medyada toplam 29 bin habere konu edildi.

 

FENERBAHÇE “EN MEDYATİK” ÜNVANINI BU AY DA ALAMADI!

MTM’nin aynı araştırma raporuna göre; Fenerbahçe, en medyatik ikinci takım oldu. Alex De Souza’nın, Fenerbahçe’nin lig tarihindeki 3 bininci golünü ağlara göndermesi, spor basında sıkça yer bulan olaylar arasında yer aldı. Fenerbahçe ay boyunca toplamda 28 bin 57 kez basına haber olurken, ekranlarda kalma süresi ise 91 saate yakın oldu.

 

AYIN EN MEDYATİK SPOR KULÜPLERİ

No

Adı

Kasım

Ekim

Artış Yüzdesi

1

Galatasaray

29.003

35.713

-19

2

Fenerbahçe

28.057

35.132

-20

3

Beşiktaş

26.840

28.565

-6

4

Trabzonspor

21.133

19.679

7

5

Bursaspor

18.606

18.759

-1

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Kasım ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

3 BİNİNCİ GOLÜ ATTI, TÜRK MEDYASININ EN GÖZDE İSMİ OLDU!

Medya Takip Merkezi’nin her ay düzenli olarak hazırladığı “ayın en popüler futbolcusu” listesinde birinci sıraya Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza yerleşti. Brezilyalı futbolcunun, Fenerbahçe’nin lig tarihindeki 3 bininci golünü atmasının ardından formasını ve kramponlarını Fenerbahçe müzesine armağan etmesi, medyada yüksek yansıma buldu. Medyatik futbolcunun aynı zamanda Gaziantepspor’a 100. golünü atıp “100’ler Kulübü”ne girmesi, ona olan ilgiyi arttırdı. Souza, ay boyunca 4 bin 763 haberle yer bulurken, ekranlarda kalma süresi ise 6 saati aşkın oldu.

 

MTM’nin aynı araştırma raporuna göre; adını zirvede görmeye alıştığımız bir diğer ünlü oyuncu Ricardo Quaresma, bu ayın en medyatik futbolcular listesinde ikinci sırada yer aldı. Haber sayısında yüzde 20 oranında azalma tespit edilen Quaresma’nın, Rapid Wien maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle 39 gün sahalardan uzak kalmasının ardından, Kasımpaşa maçında yeniden forma giymesi, basının ilgisini yeniden ona yöneltti. Sahalara dönme sevinci boğazında kalan yıldız oyuncunun, Konya maçında aldığı ikinci sakatlık, sevenlerini bir kez daha üzüntüye boğdu. Portekizli oyuncu medyada toplam 4 bin 708 haber ile yer buldu.

 

ARDA TURAN ZİRVEDEN DÜŞTÜ!

Geçtiğimiz ay Türkiye’nin en çok konuşulan futbolcusu olan Arda Turan, Kasım ayında üçüncü sıraya geriledi. Galatasaray’ın usta oyuncusu Arda’nın sakatlığı nedeniyle Beşiktaş derbisinde oynayamaması, geçtiğimiz ay spor basınının en çok ilgi gösterdiği konu başlıkları arasındaydı. Özel hayatıyla gündemden düşmeyen Turan’ın, Galatasaray Başkanı Adnan Polat tarafından gece gezmeleri konusunda uyarılması, medyada sıkça konuşuldu. IFFS’nin internet anketinde dünyanın en popüler futbolcuları sıralamasında 43. sırada gösterilmesi, Arda’yı öne çıkaran bir başka haberdi. Popülaritesi yüzde 42 oranında azalma gösteren ünlü futbolcunun medyadaki haber sayısı 4 bin 340’a ulaştı.

 

EN MEDYATİK SPORCULAR LİSTESİNDE İLK KEZ BİR BASKETBOLCU!

Dünyaca ünlü ABD’li basketbolcu Allen Iverson’un Beşiktaş’a transferi, geçtiğimiz ayın spor basınına yansıyan en önemli gelişmeleri arasındaydı. NBA yıldızının, BJK Cola Turka Arena’da taraftarlarıyla buluşması ve siyah beyazlı taraftarlar önünde imza atması spor basınında büyük yankı uyandırdı. Medyanın yeni gözdeleri arasına yerleşen Iverson, 2 bin 852 habere konu edildi.

 

AYIN EN MEDYATİK SPORCULARI

No

Adı

Kasım

Ekim

Artış Yüzdesi

1

Alex De Souza

4.763

4.793

-1

2

Ricardo Quaresma

4.708

5.915

-20

3

Arda Turan

4.340

7.423

-42

4

Guti Hernandez

4.292

2.698

59

5

Deivson Rogerio Da Silva

4.126

3.464

19

6

Mamadou Niang

3.746

5.602

-33

7

Gökhan Gönül

3.031

2.737

11

8

Allen Iverson

2.852

-

-

9

Holosko

2.816

3.067

-8

10

Harry Kewell

2.697

2.092

29

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Kasım ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

SPOR GÜNDEMİNDE ÖNE ÇIKAN DİĞER BAŞLIKLAR;

*       İstanbul, 2012 Avrupa spor başkenti seçildi.

*       Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Erkekler Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda, Türk Ulusal Takımı adına yarışan Mahmut Irmak, 70 kiloda altın madalya kazanarak, dünya şampiyonu oldu.

*       Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası’nda tek bayanlarda Çağla Büyükakçay birinci oldu.

*       Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da sona eren 23 Yaşaltı Avrupa Judo Şampiyonası’nda Türkiye, 1 altın ve 1 bronz madalya kazandı.İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen 9. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nda Türkiye, grekoromen stilde dünya ikincisi, serbest stilde de dünya beşincisi oldu.

*       Moto GP’nin dalı Moto2’nin son yarışı İspanya’nın Valencia Pisti’nde koşuldu. Technomag-CIP takımıyla koşuya katılan Kenan Sofuoğlu, 6. turdayken 2. sırada götürdüğü yarışmada arkadan gelen pilotun çarpması sonucu pist dışına çıkarak yarışı tamamlayamadı.

*       A Milli Futbol Takımı İdari Koordinatörlüğü’ne Okan Buruk getirildi