Gündem
11 Şub 2012 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:19

KAŞİF KOZİNOĞLU'NUN ÖLÜM NEDENİ NETLEŞTİ!

Adli Tıp Kurumu, MİT'çi Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili 3 ay süren kapsamlı otopsi çalışmasını tamamladı.

Adli Tıp Kurumu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun 12 Kasım 2011 tarihinde Silivri Cezaevi’ndeki ani ölümüyle ilgili yaklaşık 3 ay süren kapsamlı otopsi çalışmasını tamamladı. Kozinoğlu’nun kronik iskemik kalp hastalığı nedeniyle öldüğü tespit edildi. Kaşif Kozinoğlu’nun hayatını kaybetmesinden sonra, öldürüldüğü yönünde iddialar ortaya atılmış, bu nedenle Adli Tıp Kurumu, bütçesini de aşarak Amerikan laboratuvarlarında kullanılan yöntemlerle zehir taraması yapmıştı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, Kozinoğlu’ndan alınan doku örneklerinde, boyama yöntemiyle yiyecek, içecek yada kullandığı ilaçlardan kaynaklanan kimyasal etkileşimlerle zehir olup olmadığı araştırılmıştı. Bu analizler, tekrar tekrar yapılarak sonuçlar teyit edildi. Kozinoğlu’nun kesin ölüm raporuna göre kalp hastalığı nedeniyle ölümün gerçekleştiği belirlendi. Adli Tıp raporu dün, soruşturmayı yapan savcıya gönderdi.

KRONİK İSKEMİK KALP KRİZİ
Kalbin kanlanmasını ve oksijenlenmesini sağlayan koronerarterin, çoğunlukla yağlı plak (ateromplağı) yüzünden mekanik olarak daralmasıdır. Koronerarterdeki daralmanın şiddeti hastalığın seyrin de önemli olmakla birlikte, daralma şiddeti az olsa bile yağlı plaklarda ani çatlama, damarın tamamen aniden tıkanması ile kalp krizi ne yol açabilir.