Güncel
14 Oca 2018 13:55 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:46

Kartal'da "Cami-Gençlik Buluşması"

- İstanbul Müftüsü Yılmaz: - "Gençliğin aidiyet duygusunu en iyi tanıdığı yer ailedir ama ondan sonra mabettir. Bizim Müslümanlık, ümmet, millet aidiyetimiz ailelerimizde ve mabetlerimizde bu buluşmalarımızla dokunmakta, pekişmekte ve bizden sonraki nesillere intikal etmektedir"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, gençliğin aidiyet duygusunu en iyi tanıdığı yerin aileden sonra mabet olduğunu belirterek, "Bizim Müslümanlık, ümmet, millet aidiyetimiz ailelerimizde ve mabetlerimizde bu buluşmalarımızla dokunmakta, pekişmekte ve bizden sonraki nesillere intikal etmektedir." dedi.

Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan "Cami-Gençlik Buluşması" kapsamında Kartal Soğanlık Ulu Cami'nde gençlerle bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, son 44 yılın en kurak döneminin yaşanması nedeniyle yağmur duası yapıldı.

Burada bir konuşma yapan Yılmaz, gençlerin camileri doldurmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Gençlerimizle camilerde buluşmayı ve onlarla aynı secdede Rabbimize ulaşmayı istiyoruz. Çünkü gençliğin aidiyet duygusunu en iyi tanıdığı yer ailedir ama ondan sonra mabettir. Bizim Müslümanlık aidiyetimiz, ümmet aidiyetimiz, millet aidiyetimiz ailelerimizde ve mabetlerimizde bu buluşmalarımızla dokunmakta, pekişmekte ve bizden sonraki nesillere intikal etmektedir." diye konuştu.

İnsanoğlunun evlatlarını, yavrularını kendisinin devamı olduğu için sevdiğini, milletinin, ümmetin devamı olması nedeniyle önemsediğini aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Onların kendi yerine halef olacağını bilir, onun için gayret gösterir. Bu yüzden biz de evlatlarımızla, gençlerimizle mabetlerimizde sabah namazı buluşmalarıyla bu duyguların paylaşılmasını murat ediyoruz. Allah'ın bize emanet olarak ihsan ettiği evlatlarımızı, bizim yerimize halef olacak şekilde imanla, Kur'an'la, İslam'la şeref bulan insanlar olarak yetiştirelim ve onları yerimize bırakalım. Bunun için de ebeveynlerin ellerinden tutarak, çocuklarını camiye getirmesi ve bu güzel mabette burayı onlara miras bırakacaklarını sözlü olarak olmasa bile, fiilen onlara anlatmaları çok önemli. Çünkü camiler ve mabetler, kalplerin ve gönüllerin birlikte attığı, aynı Allah'a kul olmanın, aynı mabette buluşmanın, aynı kıbleye yönelmenin heyecanıyla yüreklerin cem olduğu mekanlardır. O yüzden bu cami buluşmaları, gençlerimizin gönüllerinde mutlaka iz bırakacaktır."

Türk milletinin en zor zamanlarda destanlar yazan bir toplum olduğunu ifade eden İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu millet büyük bir millet. En zor zamanlarda Malazgirt'te, Çanakkale'de, 15 Temmuz'da destanlar yazmış bir millet. Dolayısıyla bu millete layık evlatlar olmaya ve evlatlar yetiştirmeye mecburuz. Yoksa görevimizi yerine getirmiş olamayız. Camilerimizi, elimizdeki mushafı, namaz kıldığımız seccademizi ve bu ülkedeki adanmışlık ruhunu kime bıraktığımızı düşünerek nesillerimize sahip çıkmak zorundayız. Elhamdülillah bu manada çok coşkulu cemaatimiz ve insanlarımız var. Bu heyecanın devam etmesini Cenabı-ı Hak'tan niyaz ediyorum."

Etkinlik sonunda cemaate çorba ikramında bulunuldu.