Gündem
21 Şub 2013 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

KARŞIYAKALILAR'DAN REHA MUHTAR'A BAYRAK TEPKİSİ (MEDYARADAR-ÖZEL)

Vatan Gazetesi Yazarı Reha Muhtar'ın dün Acun Ilıcalı'ya hitaben yazısı Karşıyaka taraftarını ayağa kaldırdı

Vatan Gazetesi Yazarı Reha Muhtar, dün kaleme aldığı “O Formaların Üzerindeki ay yıldız, formaların kendisidir Acun Kardeş…” başlıklı yazısında Acun Ilıcalı’yı eleştirmiş ve Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılan yarışmacının BJK forması üzerinde yer alan Türk Bayrağı’nın sansürlenmesini eleştirmişti.

Muhtar aynı yazısında; “Acun’un ve Sergen‘in de çok iyi bildiği gibi; Beşiktaş “amblemi içinde ay yıldızlı Türk bayrağı taşıyan Türkiye’deki tek kulüp”tür...” deyince Karşıyakalılar Reha Muhtar’a tepki mailleri yağdırmaya başladı.

Türkiye’de ambleminde Türk Bayrağı taşıma hakkının devlet tarafından verilen ilk kulübün Karşıyaka olduğunu hatırlatan Karşıyakalı taraftarlar, Bu onurun kulübe bizzat Atatürk tarafından verildiğini belirtti. Karşıyaka kulübüne Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği mücadeleden dolayı ayyıldız taşıma hakkının 1926 yılında Atatürk’ün talimatıyla verildiğini belirten Karşıyakalılar, Beşiktaş ve Kasımpaşa’nın da nasıl armasında Ayyıldız olduğunu anlattı.

Buna göre; Beşiktaş, 1952 yılında Yunanistan milli takımı ile oynadığı maçta Türk milli takımını temsil ettiği için bu hakka sahip oldu. Ve bu nedenle armasında, Adnan Menderes’in talimatıyla ay-yıldız bulunmasına izin verildi. Kasımpaşa ise 1948 yılında Londra’da gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarına 3 güreşçi gönderdi. Bu 3 güreşçi de dünya şampiyonu oldu. Bu yüzden İsmet İnönü Kasımpaşa’nın armasına Türk Bayrağı konulmasını emretti. Hali hazırda ambleminde Türk Bayrağı kullanan diğer 16 kulüp, hiçbir izin ya da onay almadan Ayyıldız kullanmaktadır. Bu durum bayrak kanununa göre suçtur ve yasaya göre Ayyıldız kullanma hakkı sadece Bakanlar kurulu kararıyla verilebilir.

Böylelikle resmi olarak ambleminde Türk Bayrağı taşıma onuru devlet tarafından verilen 3 kulübün; Karşıyaka, Kasımpaşa ve Beşiktaş olduğunu bir kere daha hatırlatan Karşıyakalı taraftarlar, tepkisini en çok izlenen taraftar sitelerinden www.yesilkirmizi.net üzerinden göstermeye başladı. Sitede yer alan haberde tüm Karşıyakalılar’ın Reha Muhtar’a mail göndermesi istendi. Bu çağrıda sonra Karşıyakalı taraftarların Reha Muhtar’ı mail yağmuruna tuttuğu bildirildi.

MEDYARADAR-ÖZEL