Gündem
15 Nis 2014 08:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Karşı'nın patronu o iddialara isyan etti! 'Yezid'e gelen lanet bana gelsin'

Karşı Gazetesi'ni kapatma kararı alan Turan Ababey, Artı Bir TV ekranlarında yayınlanan ve Mirgün Cabas'ın sunduğu Her Şey'de konuştu.

9 Şubat'ta yayın hayatına başlayan ancak bugün son sayısını çıkararak yayın hayatına veda eden Karşı gazetesinin çalışanları, gazetenin Zeytinburnu'ndaki genel merkezinde dün başlattıkları eylemi sürdürüyor. Gazeteyi kapatma kararı alan Turan Ababey, Artı Bir TV ekranlarında yayınlanan ve Mirgün Cabas'ın sunduğu Her Şey'de konuştu.

Gazetenin kapatılması kararını gazetenin üst düzey diğer yöneticileriyle beraber aldıklarını öne süren Ababey, çalışanların alacaklarını 75 günlük bir plan dahilinde ödemeyi teklif ettiklerini ancak kabul edilmediğini iddia etti. Ababey, gazeteyle ilgilenen iş adamlarıyla da görüşmeye hazır olduğunu kaydetti.

Cemaat gazetesi iddialarına da çok sert tepki gösteren Ababey, "Hakkımızda Pensilvanya destekli gazete denildi. Bu işin başından sonuna kadar bir cemaatten bir partiye kadar hiç kimseden tek bir kuruş geldiyse Yezid'e gelen lanet bana gelsin. Eğer hala iddialarını devam ediyorlarsa ben lanetleşmeye hazırım." dedi.

GAZETENİN SON GYY'Sİ DE CANLI YAYINDA KONUŞTU

Canlı yayına telefonla bağlanan gazetenin son Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir, verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve yasal haklarını alana kadar direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.

İşte Ababey'in canlı yayındaki açıklamalarının satır başları:

ÇIKIŞ YOLU ARADIK AMA BULAMADIK

İlk aşamada planlar yaptık. Eren Erdem'le başladık. Yapılan planlamaların 30 katı bir giderle karşılaştığımız için bunun devamlılığı bir sorun oldu. Bi fizibilite yaptık. Reklamsız ve tirajsız bir gazetenin ne kadar devam ettirilebileceğini konuşmak lazım. Bu patron kapattı hadi bitti diye bir şey yoktu. Konuştuk böyle bir karar alındı. Patron bitti dedi ve de bitti diye bir şey yok. Gazete yöneticileriyle birlikte bu kararı aldık. Tekrar hamleler yaparak başlangıçtaki gibi bir güç lazımdı. Yeni yayın yönetmeni ve yeni yazarlar bünyemize katarak bir çıkış yolu aradık.

REKLAM GELİR, TİRAJIMIZ ARTAR DİYE BEKLEDİK

GYY de zaten daha önceden de işin başındaydı. Eren Erdem'in istifasından sonra Kutlu Bey'le yeni bir başlangıç yapalım dedik. 3 aylık bir zaman dilimi istendi. Bunun olamayacağını, burada böyle bir parasal gücümüzün olmadığını söyledik. Bunu konuşuyorduk ama çalışanlara deklere etmiyorduk. Biz de kapanacağını bilemiyorduk. Yarın bir reklam gelir, yarın tirajımız artar dedik.

Gezi direnişine katıldım. Gaz yedik. Ama medyaya baktığımızda orada insanlar ölüyor ancak bunu yayınlayacak kimse yok. Artı Bir TV vardı izledik. Özgür bir medya özlemi vardı. 1 yıllık söz verildi tabii. Cepteki parayla yapılan hesapla 1 yıl gidilmesi planlanıyordu. Ancak 2 ay devam etti.

YEZİT'E GELEN LANET BANA GELSİN

Hakkımızda Pensilvanya destekli gazete denildi. Bu işin başından sonuna kadar bir cemaatten bir partiye kadar hiç kimseden tek bir kuruş geldiyse Yezid'e gelen lanet bana gelsin. Eğer hala iddialarını devam ediyorlarsa ben lanetleşmeye hazırım.

Seçimden bir gün sonra çıksaydı Ergenekoncu olacaktı. Şimdi gelinen noktada ya cemaatçisin ya da hükümetçisin.

AYNI İŞYERİNDEYİM AMA TWİTTER'DAN TAKİP EDİYORUM

Burada çalışanların alacağı kalmasın bende. Hukuk ne diyorsa o olsun. Orada kim çalışıyorsa elbette hakkını alacaklar. Ne kadar alacakları varsa bir ödeme şekli sundum, bir takvim önerdim 74 kişi kabul ediyor 94 kişi kabul etmiyor. Niye o iş yerinde koltukta yatıyorsun. Kaçacak diyorlar, niye kaçayım. Ben aynı iş yerindeyim gelişmeleri twitter'dan takip ediyorum. Ben 75 gün içinde ödemeyi tahaaüt ettim.

Gazetenin çevre sayfasında Ali Ağaoğlu'nun inşaatının reklamını almak büyük bir hataydı. Ben buradan özür diliyorum. Ve bizim özür dilememiz gerektiğini söyledim. Aldılar hata yaptılar demedim. Aldık ama daha sonra okuyucu tepki verdi buradan bizim özür dilememiz lazım dedi. okur boykot çağrısı yaptı. 33 bin tirajımız vardı.

PENYE TRİKO İŞİ YAPIYORUM

Ben aslında triko penye işi yapıyordum. Eğer bir kişi 1 yıl gazete çıkaracağım diyorsa 100 milyon TL nakit parayı ceplerinde eksik etmemeleri lazım.