Medya
14 Nis 2014 13:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Karşı'nın GYY canlı yayında konuştu; Son kişi hakkını alana kadar!

Patron kararıyla kapatılan Karşı Gazetesi'nin son Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir, gelinen süreci canlı yayında anlattı.

Artı Bir TV ekranlarında yayınlanan Yavuz Oğhan'ın sunduğu 1 DE MEDYA'ya konuşan Esendemir, patronun sözünde durmadığını iddia etti. 'Gazete 1 yıl boyunca 3 bin satsa dahi bu gazete kapanmayacak' şeklinde sözler verildiğini aktaran Esendemir, 'Ben göreve geldikten sonra çalışanların maaşlarını sordum. Hemen yatıracağız dediler. Ancak 2 gün içinde sözlerinde durmadılar' dedi.

İşte Esendemi'in o açıklamaları:

1 YIL BOYUNCA 3 BİN SATILSA DAHİ..


Kutlu Esendemir: Karşı Gazete 9 Şubat'ta yayın hayatına başlamıştı. Ben kadroya dahil olduğumda hazır bir ortam buldum. Şu an konuşmak daha kolay ama benimle birlikte katılan arkadaşlarla gazeteyi çıkardık. Yerel seçime kadar etkili bir gazetecilik yaptık. Büyük bir baskı gördü. Patronların bu işi bilmemesi bizi bu duruma getirdi. İlk bir aylık süreçte beklediğimiz desteği göremedik. Bu gazete 3 bin satsa da biz 1 yıl yolumuza devam edeceğiz denildi. Ancak ilk gelinen ayda görüldü ki İstanbul'da ve Ankara'da hiç maaş almamış arkadaşlarımız var.

MAAŞLAR HEEN ÖDENECEK DENİLDİ AMA..

Geçen Çarşamba günü bir başarısızlık olduğu deklere edildi, bu ifade edildi. Ben de ortada bir başarısızlık olduğunu düşünüyorum dedim. Patron yeni bir reklam kampanyasından bahsetti. Bana gel işin başına geç dedi. Maaşlar hemen ödenecek dedi ama 2 gün sonra hiç bir sözünü tutmadı. Cuma günü işlerin yolunda gitmediğini söyledi.

BU GAZETEYE EMEK VEREN SON KİŞİ HAKKINI ALANA KADAR..

Şu anda arkadaşlarımız iş yerinde. Ben de oraya geri gidiyorum. Arkadaşlarımızın pek çoğu orada. Binada çalışan bu gazeteye emek veren son kişi haklarını almayana kadar ben