Gündem
14 Nis 2014 12:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Karşı gazetesi çalışanlarının eylemine TGS desteği!

TGS Karşı gazetesinin kapanması üzerine eylem başlatan çalışanlar ile ilgili mesaj yayınladı.

9 Şubat tarihinde yayın hayatına başlayan 'Karşı' gazetesi bugün son sayısıyla piyasaya çıkarak yayın hayatını sonlandırdı.

Dün gazetenin kapanacağının açıklanmasının ardından çalışanları kendilerine hiçbir tebligatta bulunulmadan ve ödeme yapılmadan gazetenin kapatılmasını protesto için gazete binasını işgal etmiş ve bir eylem başlaşmıştı.

TGS (Türkiye Gazeteciler Sendikası) bir basın açıklaması yayınlayarak gazetenin kapanması ile işsiz kalan meslektaşlarına destek mesajı verdi ve işyerini terketmeme eylemini desteklediklerini açıkladı.

TGS'ın açıklaması şu şekilde:

Çalışanların kaderinin patronların ve iktidarın iki dudağının arasında olduğu ve hiçbir iş güvencesinin bulunmadığı medyadaki çalışma ortamının mağduru, bu kez Karşı gazetesi çalışanları oldu.

Yönetim, çalışanlara ilk günden beri "Ne olursa olsun bir yıl bu gazeteyi çıkaracak gücümüz var" sözünü vermişti. Bu söz üzerine aralarında üyelerimizin de olduğu pek çok medya emekçisi çalıştıkları kurumlardan ayrılarak Karşı'da çalışmaya başlamıştı. Ancak çalışanların bir bölümü, kendi gazetelerinin kapandığını dışarıda haber izlerken sosyal medyadan öğrendi. Gazetenin mevcut durumu ve kapatma meselesi hakkında çalışanlara doğru ve zamanında bilgilendirme yapılmadı. Yapacak bir şeyinin olmadığını iddia eden patron, çalışanlara teşekkür etmekle yetindi.

İşverenin bu "basit" açıklaması ile çalışanların tamamı işsiz kaldı. Üstelik bir buçuk aylık maaş alacakları ve ihbar tazminatları da ödenmedi. Meslektaşlarımız bunun üzerine işyerini terk etmeme eylemine başladı.

Karşı emekçilerinin haklı direnişini destekliyor, meslektaşlarımızın tüm taleplerinin bir an önce karşılanmasını istiyoruz.

Talepleri kabul edilinceye kadar meslektaşlarımızla dayanışma içinde olacağımızı ilan ediyor, başta medya emekçileri olmak üzere tüm emek dostlarını dayanışmaya çağırıyoruz.