Gündem
14 Nis 2014 13:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Karşı Gazetesi çalışanları işsizlik sigortasından nasıl faydalanacak? (Medyaradar/Özel)

Karşı Gazetesi kapatıldı yaklaşık 90 gün hayatta kalan gazetede çalışanlar şimdi işsizlik sigortası konusunu soruyorlar. İşte o sorulara uzmanından cevap...

Habertürk yazarı ve sosyal günvenlik uzmanı Ali Tezel bugün son sayıyı yayınlayarak yayın hayatına veda eden Karşı Gazetesi çalışanlarının işsizlik sigortasından nasıl yararlanacaklarını Medyaradar için yanıtladı.

Buna göre Karşı Gazetesi çalışanları İşsizlik sigortasından faydalanmak için,
1-Son 120 gün aralıksız çalışmadıkları için normalde işsizlik parası alamayacaklar ama;
2-Karşı'ya girmeden evvel işsizlik ödeneği alıyorlarsa ve Karşı'ya geçtikleri için isşzilik ödenekleri kesilmişse şimdi kaldıkları yerden işsizlik ödeneği alabilirler.
3-Karşı'ya girmeden evvel işsizlik ödeneği alacak şekilde bir gazeteden ayrılmış ama yasal süresi olan 30 gün içinde işsizlik ödeneği talep etmeden Karşı'ya geçmişse şimdi Karşı'da 120 günü olmadığından işlsizlik ödeneğine başvuramaz ama önceki gazeteden ayrıldığı tarihteki başvurusunu yapabilir bu tarihte kadar geçeni alamaz, geleceği alabilir... Mesela 2012 aralık ayında bir gazeteden ayrılmış isşizlik ödeneğine başvurma hakkı olduğu halde başvurmamışsa şimdi 4 ay gecikmeli olarak başvurabilir geçmiş dört ayı alamaz ama bundan sornasını alabilir..

MEDYARADAR/ÖZEL