Televizyon
07 Haz 2023 15:20 Son Güncelleme: 07 Haz 2023 15:28

Karga Seven Pictures el değiştirdi

Türkiye'nin önde gelen prodüksiyon şirketlerinden Karga Seven Pictures satıldı. Hollywood'un deneyimli yapımcısı Peter Chernin'in CEO'su olduğu North Road Company, Karga Seven Pictures'ı devraldı. Satışın mali ayrıntıları açıklanmadı.

İstanbul ve Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures’ın bilinen yapımları arasında Rise of Empires: Ottoman, Pera Palas’ta Gece Yarısı, Hekimoğlu, Kayıt Dış, Gönder Gitsin ve Her Yerde Sen gibi diziler yer alıyor. North Road Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Peter Chernin, “Karga Seven’ın yüksek kaliteli içerik hacmi göz önünde alındığında Karga 7’nin bize eklenmesi önemli bir başarı” dedi.

Karga Seven’ın kurucuları Sarah Wetherbee, Emre Şahin ve Kelly McPherson şu an şirkette yürüttükleri görevlerine devam edecekler. Wetherbee ve Şahin, global eş CEO’lar olarak görev yapacak ve North Road Başkanı Jan Frouman’a düzenli olarak rapor verecek. McPherson ise İngilizce içeriklerden sorumlu olacak. Ömer Müjdat Özgüner ise Türkiye CEO’su olarak atandı.

Anlaşmanın ardından Deadline’a konuşan Emre Şahin, şunları söyledi:

“North Road ekibine katılmaktan ve Peter, Jan ve onların etkileyici grubuyla çalışmaktan dolayı daha mutlu olamazdık. Vizyonu anında fark ettiler ve bu ortaklığın potansiyelini gördüler. Onların desteği ve küresel uzmanlığıyla, bir sonraki bölüme birlikte atılmak için çok heyecanlıyız.”

Karga Seven Pictures, 2015’te Red Arrow’dan çoğunluk yatırımı almıştı. 2017’de ise İstanbul’da kurulan yeni ofisleri ise “Karga Seven Türkiye” adı altında faaliyete geçmişti.