Gündem
13 Tem 2012 12:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

''KARDEŞİMİ 12 EYLÜL ÖNCESİNDE SOLCULAR ÖLDÜRDÜ!''

SkyTürk'te Hilmi Hacaloğlu'nun programına konuk olan Zaman yazarı Mümtaz'er Türköne, ilk kez anlattı:

SkyTürk’te Hilmi Hacaloğlu’nun programına konuk olan Zaman yazarı Mümtaz’er Türköne, ilk kez anlattı: "Kardeşim 1979 yılında solcular tarafından öldürüldü"

Bahçelievler katliamı hükümlüleri Ünal Osmanağaoğlu ile Bünyamin Adanalı’nın 3. Yargı Paketi sonrası tahliye edilmesi üzerine Zaman gazetesindeki köşesinde dün bir yazı kaleme alan Mümtaz’er Türköne, tahliyeler "80 öncesine ait hesabın artık kapandığına dair bir işaret olarak kabul edilmeli" yazmıştı.

İŞTE O ÇARPICI İDDİA :

Köşesinde ülkücülerin mağdur edildiğini savunan Türköne’nin "70’li yıllarda binlerce Ülkücü genç, koleradan veya tifodan ölmedi; "devrimci şiddet"in kurbanı oldu. Ümraniye’de 1 Mayıs mahallesinin inşa edildiği yıllarda 5 Ülkücü işçinin katledilmesi ile, Adana’da 6 Ülkücü öğretmenin benzer şekilde öldürülmesi o yılların şiddet dengesi hakkında bir fikir verecektir" şeklindeki cümleleri sosyal medyada çokça tartışıldı.

70’li yılların ülkücü öğrencisi, Skytürk360’da yayınlanan Şimdi Söz Sizde programında kendi adına hangi hesabın kapandığını da ilk kez açıkladı. Hilmi Hacaloğlu’nun bir sorusu üzerine, çok ilginç bir açıklama yaptı.

SAĞIN ŞİDDET DOKTORİNİ YOKTU

Sol cinayetleri meşrulaştırmak için, siyasal şiddet doktorini yararılmış. Solun yaptğı bir şey bu. Sağın şiddet doktorini yok. Sol spontan bir şekilde, sola karşı, kendisi şiddet üretti. Soru doğru, solcular da tifodan gripten ölmesi. Bahçelievler Katliamında, hunharca öldürüldüler. Hakikatten insanın tüylerini diken diken eden bir cinayet bu. 12 Eylül öncesinin sembolleşen olayı. Peki ülkücüler anestezi edilerek mi öldürüldü? Yüzlerce ülkücü öldürüldü.

BENİM KARDEŞİM ÖLDÜRÜLDÜ

Bugüne kadar hiç ifade etmedim ama bugün duygusal olarak da belki biraz bu tepkilerden duyduğum rahatsızlık için söylüyorum. Benim kardeşim öldürüldü. Benden iki yaş küçük kardeşim 1979 yılında  solcular tarafından öldürüldü. Nedir bu? Ne için öldürüldü? Bunun hesabını oturup onun katilleriyle...