Spor
02 Kas 2022 20:09 Son Güncelleme: 02 Kas 2022 20:26

Karar verildi! Milli Takım'da operasyon başlıyor

Yaklaşan milli ara öncesi A Mili Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un yoğun bir şekilde futbolcu izlediği ve kadroda revizyona gideceği öğrenildi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz yaklaşan milli maç tavimi öncesi bazı isimleri yakından takip ediyor. Lüksemburg ve Faroe Adaları karşısında alınan istenmeyen sonuçların ardından kadroda ufak çaplı bir revizyona gitmek isteyen Stefan Kuntz performansından memnun olmadığı isimleri kadroya dahil etmeyecek.

Stefan Kuntz; Halil Dervişoğlu, Serdar Dursun, Yunus Akgün ve Berkan Kutlu'nun hem Milli Takım hem kulüp performanslarını beğenmiyor. Alman hocanın bir sonraki aday kadroda bu isimlerden bazılarına kesik atabileceği belirtildi.

CENK VE EMRE MOR KESİN GİBİ

Alman teknik adamın, 16 Kasım’da Diyarbakır’da İskoçya ve 19 Kasım’da Gaziantep’te Çekya ile oynanacak hazırlık maçlarının kadrosuna davet etmeyi düşündüğü isimler arsında Cenk Tosun ve Emre Mor'un olduğu öğrenildi. Ayrıca Tayyip Talha Sanuç, Serdar Aziz, Abdukerim Bardakcı ve Umut Bozok'un da yakından takip edildiği son durumlarına göre karar verileceği belirtildi.

CENK TOSUN

Şenol Güneş'in gelmesiyle birikte ilk 11'e dönen Cenk Tosun, Ümaniyespor'a 2 gol birden atarak Milli Takım'a dönüş sinyali verdi. Kuntz'un yakından takip ettiği Cenk Tosun'u Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan Serdar Dursun ve Burnley'de kötü günler geçiren Halil Dervişoğlu'nun yerine düşündüğü öğrenildi. Daha önce A Milli Takım'da 45 maça çıkan Cenk Tosun 18 gol katkısı verdi.

TAYYİP TALHA SANUÇ

Beşiktaş'ın sezon başında 1,5 milyon Euro karşılığında Adana Demirspor'dan transfer ettiği Tayyip Talha Sanuç gösterdiği performansla Milli Takım'a göz kırpan isimler arasında yer aldı. Beşiktaş ile 10 Süper Lig maçına çıkan 22 yaşındaki futbolcu siyah-beyazlı taraftarların beğenisini topladı. A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Adana Demirspor döneminden itibaren takip ettiği futbolcuyu A Milli Takım'a çağırarak buradaki performansını görmek istiyor. A2, U19 ve U18 kategorilerinde Ay-Yıldızlı formayı giyen Tayyip Talha henüz A Milli Takım kadrosunda hiç bulunmadı.

EMRE MOR

Türk futbolunun son dönemde en üst seviyeye çıkmasını beklediği oyunculardan olan Emre Mor bir türlü beklenen performansı gösterememişti. Son olarak Fatih Karagümrük'te yakaladığı çıkışı Fenerbahçe'de devam ettiren 25 yaşındaki futbolcu Stefan Kuntz'un gözüne girmeyi başardı. Alman teknik adam, Emre Mor'u da geniş oyuncu havuzuna dahil etti ve ihtiyaca göre aday kadroya çağırabilir. Emre Mor ilki 2016'da olmak üzere A Milli Takım formasıyla 15 maça çıkıp 1 gol kaydetti.

SERDAR AZİZ

Stefan Kuntz'un zaman zaman kadroya dahil ettiği isimler arasında yer alan Serdar Aziz sakatlıklarından ötürü bir süredir Ay-Yıldızlı formadan uzak kalmıştı. Son dönemde oynadığı futbolla Jorge Jesus'un değişmezleri arasına giren Serdar Aziz, Milli Takım teknik heyetinin de dikkatini çekti. 32 yaşındaki futbolcu Kuntz'un geniş kadroya yazdığı isimlerden biri. Serdar Aziz'in kariyerinde 18 milli maçı bulunuyor. Tecrübeli stoper bu maçlarda iki de gol atma başarısı gösterdi.

ABDULKERİM BARDAKCI

Stefan Kuntz döneminde daha önce kadroya çağrılan isimler arasında yer alan Abdulkerim Bardakcı, Galatasaray'a transfer olduktan sonra eski performansından uzak kaldı. Bu düşüşün ardından milli formayı kaybeden Abdulkerim yeniden kendini toparladı ve Milli Takım havuzuna dahil oldu. Geniş kadroda bir çok rakibi bulunan 28 yaşındaki futbolcunun performansı teknik heyet tarafından yakından takip ediliyor.

UMUT BOZOK

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un Cenk Tosun ile birlikte takip ettiği golcülerden biri de Umut Bozok. Sezona fırtına bir giriş yapan Umut Bozok'un bir önceki kadroya dahi edilmesi bekleniyordu ancak Alman teknik adam tercihini diğer isimlerden yana kullandı. 12 maçta 3 gol atma başarısı gösteren Umut Bozok'un geniş kadroda olduğu biliniyor ancak futbolcunun son maçlarda göstereceği performans Kuntz'un seçiminde etkili olacak.

UMUT MERAŞ, UĞUR ÇİFTÇİ VE KAZIMCAN KARATAŞ YETERSİZ GÖRÜLDÜ

Rıdvan Yılmaz'ın sakatlığının ardından sol bekte arayışa geçen Kuntz, Eren Elmalı'ya yedek olacak ismi belirlemekte zorlanıyor. Bu bölgede Ferdi Kadıoğlu'nu yedek olarak düşünen Alman teknik adamın ayrıca orjinal mevkiisi sol bek olan bir ismi de kadroya dahil etmeyi düşündüğü öğrenildi. Sol bek havuzunda yer alan Umut Meraş, Uğur Çiftçi ve Kazımcan Karataş'ın son performansları yeterli görülmedi.

SON ADAY KADRODA KİMLER YER ALDI?

Milli Takımımızın, 22 Eylül’de Lüksemburg ve 25 Eylül’de Faroe Adaları ile oynadığı maçların kadrosu:

KALECİLER

Altay Bayındır, Fenerbahçe
Doğan Alemdar, Rennes
Uğurcan Çakır, Trabzonspor

DEFANS

Onur Bulut, Kayserispor
Zeki Çelik, Roma
Çağlar Söyüncü, Leicester
Kaan Ayhan, Sassuolo
Merih Demiral, Atalanta
Ozan Kabak, Hoffenheim
Eren Elmalı, Trabzonspor
Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe
Rıdvan Yılmaz, Rangers

ORTA SAHA / FORVET

Cengiz Ünder, Marsilya
Yunus Akgün, Galatasaray
Berkan Kutlu, Galatasaray
İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe
Orkun Kökçü, Feyenoord
Salih Özcan, Dortmund
Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray
Serdar Gürler, Başakşehir
Enes Ünal, Getafe
Halil Dervişoğlu, Burnley
Serdar Dursun, Fenerbahçe