Polemik & Kulis
16 Şub 2016 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

Karar gazetesi Mart'ta çıkıyor! Genel yayın yönetmeni hangi sürpriz isim oldu? (Medyaradar/Özel)

Star gazetesinin eski kadrosu Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mustafa Ocaktan tarafından kurulan Karar.com, yazılı basın hayatına başlıyor.

Yaklaşık 1.5 yıl önce Star gazetesinden ayrılarak internet medyasına transfer olan Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan Karar.com olarak basında yer alıyordu. Uzun çalışmalar ve uğraşlar sonucu Karar.com yazılı basın hayatına başlıyor....

Mart ayının başında 'Merhaba' denilecek
Muhafazakar camianın merkez medyası olma iddiası ile yola çıkan gazete Mart başında bayilerde yerini almak için hazırlanıyor. Aylardır yer ve matbaa arayışında olunan Karar gazetesi için Sarıyer Reşitpaşa'da bulunan merkez binada hummalı çalışma devam ediyor. Gazetenin künyesi netleşmeye başladı. Genel yayın koordinatörlüğü koltuğuna kurucuların uzun yıllardır neredeyse aynı kurumlarda dava arkadaşlığı yaptığı usta bir isim geldi. 

Star konusunda ilk tepki ondan gelmişti
Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan'ın Star gazetesinden ayrılmasına ilk tepki istifa ile o isimden gelmişti. Son olarak Vatan gazetesinde yazarlık yapan İbrahim Kiras Karar gazetesinin tepe ismi, genel yayın yönetmeni oldu. Kiras daha önce aynı isimlerle Yeni Şafak ve Star gazetelerinde de çalışmıştı. 



Görsel usta isme emanet
Gazetenin görsel yönetmeni ise yine Mustafa Karaalioğlu ve ekibi ile Star gazetesinde çalışan Levent Güneş oldu. Politika yani göbek sayfalar ise Mehmet Ali İzmir'e emanet. 

MEDYARADAR/ÖZEL