Kültür Sanat
22 Nis 2020 10:11 Son Güncelleme: 22 Nis 2020 10:20

Karantina süreci Netflix'e yaradı! Abone sayısında büyük artış

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın tamamı evine kapandı. Bu nedenle ekonomik anlamda zorluklar yaşansa da bazı sektörler durumu fırsata çevirdi. Netflix de koronavirüs karantinasının yaradığı şirketlerden biri oldu.

Netflix’in 2020’nin ilk çeyreğine ait finans raporu açıklandı. Şirket, karantina önlemlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte yeni abone sayısında belirgin bir artış olduğunu belirtirken; bir uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi.

Netflix’e göre, devletler tarafından uygulanan kısıtlamaların kalkmaya başlamasıyla birlikte servisin yeni abone kazanımında da ciddi bir yavaşlama olabilir. Ancak ilk çeyrekte 7 milyon yeni abone kazanmayı öngören şirket, ilk üç aylık dönemi 16 milyon yeni aboneyle tamamladı. Dolayısıyla şirketin yeni abone kazanımındaki olası düşüşü aslında şimdiden telafi ettiği de söylenebilir.

Netflix, 2020’nin ilk üç ayında yayınladığı bazı yapımların izlenme sayılarını da paylaştı. Şirketin verdiği bilgiye göre; Tiger King: Murder, Mayhem and Madness ilk dört haftada 64 milyon hesap tarafından izlendi. Ozark‘ın üçüncü sezonu 29 milyon, La Casa de Papel‘in dördüncü sezonu ise 65 milyon izleyiciye ulaştı. Orijinal Netflix filmi Spenser Confidential‘ın izleyici sayısı ise 85 milyonu buldu.

Netflix’in Open Connect adını taşıyan ön belleğe alma sistemi sayesinde servisin izlenme sayıları artsa bile, bunun ağ trafiğini olumsuz şekilde etkilemesinin önüne geçildi. Şirket, işler yoluna girdiğinde trafik üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması için servis sağlayıcılarıyla temasların devam ettiğini de belirtti.

Netflix koronavirüs salgını döneminde abone sayısını beklentilerin üstünde artırsa da, yeni içeriklerin yapım süreci askıya alınmış durumda. Şirket, bu durumdan etkilenen dizi ve film sektörü çalışanları için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturdu. Netflix, kendi yapımlarında görev yapan ekiplere de yedi haftalık ödemenin yapıldığını açıkladı.