Politika
23 Mar 2023 10:06 Son Güncelleme: 23 Mar 2023 10:28

Karamollaoğlu'ndan tartışma yaratacak Ayasofya Camii çıkışı: Bir kısmı turistlere açılabilir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cami statüsüne döndürülerek 2022 yılında açılan Ayasofya konusunda açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, "Bazı bölümler turistlerin ziyaretine açılabilir" ifadesini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2020 yılında 86 yıl sonra kılınan cuma namazıyla ibadete açılan Ayasofya Camii için tartışma yaratacak bir çıkış yaptı.

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BİR KISMI TURİSTLERE AÇILABİLİR"

Ayasofya Camii ile ilgili konuşan Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bir başkasının da Ayasofya'yı tekrar Cami olmaktan çıkarma ihtimali yok. Ancak Ayasofya büyük bir müessese, büyük bir bina. Cami olarak kullanılan kısımların ötesinde diğer bölümler turistlere de açılır, gelirler ziyaret ederler. Orayla ilgili epeyce yazı okumuştum. Yapılan çalışmalar var. O dönemde Ayasofya gibi muazzam bir bina yapılırken teknoloji çok önemli. O dönemde neler düşünülmüş, neler yapılmış. Ve bugüne kadar ayakta kalmış. Bunlar kullanılabilir. Cami vasfı kaldırılamaz. O Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir vakfiyesidir.

86 YIL SONRA YENİDEN CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Ayasofya Müzesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile 10 Temmuz 2020'de 86 yıl sonra yeniden camiye dönüştürüldü.