Politika
14 Nis 2022 13:18 Son Güncelleme: 14 Nis 2022 13:20

Karamollaoğlu'ndan siyasette dengeleri değiştirecek çıkış: Üçüncü ittifak olabilir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Muhtemel bir üçüncü ittifakla ilgili konuşan Karamollaoğlu, "Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti, üçüncü ittifak olabilir" dedi.

Chp, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte 6'lı masanın üyelerinden biri olan Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan çok konuşulacak üçüncü ittifak çıkışı geldi. Daha önce sık sık Millet İttifakı'nda yer almadıklarını belirten Karamollaoğlu, muhtemel bir üçüncü ittifakla ilgili olumlu sinyaller verdi.

"ŞARTLAR ŞU ANDA DEĞİŞTİ, YENİ İTTİFAK OLABİLİR"
Karar TV'ye konuşan Karamollaoğlu, detaya girmek için erken olduğu belirterek, altılı masada konuşulanları işaret etti: "Eski sistemde, ittifak eden partiler önce tek oymuş gibi ittifaklar arasında bölünüyor sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi aralarında pay ediliyordu. Şimdi o avantaj kalktı. Yeni yollar aramak icabet eder. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti. üçüncü ittifak olabilir."

"3 PARTİ AYRI AYRI GİRSE DAHA FAYDALI OLUR"
Karamollaoğlu, yeni seçim kanunuyla birlikte meydana gelen değişimler hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu: "Şu anda şartlar değişti. Seçim kanunu ile birlikte görüşlerimiz de değişti. 6'lı masa aslında muhalefetin diyalog ortamını oluşturuyor. İlle de her noktada birlikte hareket etme mecburiyeti yok. Zaten bu durum da çıkan kanunla ortadan kalkmış oldu. 6'lı masanın olması, meselelerin birlikte yürütülmesine fırsat veriyor. Bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Ama üçüncü ittifak, yeni seçim kanunundan dolayı olabilir. Tek tek de girilirse, 3 partinin aldıkları oyu birlikte oldukları takdirde üst üste koysanız daha büyük çoğunluk elde edersiniz. Milletvekili çıkarma ihtimali artar. Veya böyle bir ortam oluştuğu takdirde bu bir yeni katılıma vesile olabilir."