Gündem
28 Mar 2018 22:46 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:07

Karamollaoğlu'ndan 'Doğan Medya' açıklaması: Medya padişahınsa sosyal medya bizimdir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Partisinin Balgat’taki genel merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Karamollaoğlu, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirerek, bir an önce hatadan dönülmesi çağrısında bulundu.  Akşam saatlerinde Twitter’dan da AKP’ye yüklenen Karamollaoğlu, “Bu ülkenin üzerindeki asıl yük, uyguladığı yanlış politikalar yüzünden iktidarın ta kendisidir” dedi.

MEDYA PADİŞAHINSA SOSYAL MEDYA BİZİMDİR

Doğan Medya Grubu’nun el değiştirmesine ilişkin de konuşan Karamollaoğlu şunları kaydetti:

“Güncel tartışmalardan birisi de, medyadaki tekelleşme iddialarıdır.Bu satışın gerekçesi nedir?  Bu büyük alımın bir kamu bankasından sağlanacak kredi ile gerçekleştirileceği doğru mudur? Ama bu yaklaşım Türkiye’de medyanın üzerinde bir baskı amacı güdüyorsa hem medyaya hem de iktidara yazık olur. Ak Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye, basın özgürlüğü sıralamasında 99’uncu sıradaydı.2017 yılına gelindiğinde 155’inci sıraya geriledi.  2018’de, bu satışla birlikte şüphesiz ki bu sıralama çok daha kötüleşecektir.  Eğer bu satış iddia edildiği gibi, iktidarın talimat ve baskısıyla gerçekleştiyse bize göre bunun tek bir anlamı vardır:  ‘AK Parti 2019 seçimleri öncesi en büyük yatırımını yapmış demektir!’Ama kimse bu tabloya bakarak ümidini kaybetmesin. Karamsarlığa düşmesin.  Medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir. Hakikat, baskı ve ambargo ile gizlenemez.”

ÜMİT, AÇ TAVUĞUN İDEALİDİR!

Son günlerde medyada Fatih Erbakan’ın AKP-MHP İttifakı’na dahil olacağı yönündeki bir soruya ise Karamollaoğlu, “Böyle bir yanlışa düşmezler diye ümit ediyorum. Ama herkesin iradesi var. Erbakan hocamız bu partinin genel başkanı olarak vefat etti. Ailesi de bunu dikkate alır diye düşünüyorum” dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Güneydoğu’da oylarımız katlanacak” açıklamalarına da Karamollaoğlu şöyle cevap verdi:

“Ümit aç tavuğun idealidir. Her zaman ümitvar olacaksınız. Ama bunu sık sık tekrarlamaları orda bir soru işaretinin olduğunu delildir diye düşünüyorum.”