Gündem
22 Ağu 2012 14:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

KARAMEHMET'TEN KUZEY IRAK'A YENİ YATIRIM!

Genel Energy, böylece Irak genelindeki en büyük doğalgaz yataklarından birinin çoğunluk hissesine sahip oldu.

Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'in çoğunluğuna sahip olduğu Genel Energy, Miran petrol ve gaz sahasındaki hissesini yüzde 51'e yükseltti.

Akşam gazetesi, Show TV, SKYTURK360 gibi medya şirketlerinin de sahibi olan Çukurova Holding, yüzde 25 hissesine sahip olduğu Miran petrol ve gaz sahasının yüzde 26 hissesini daha satın almak için Heritage Oil ile anlaşmaya vardığını, kote olduğu Londra Borsası'na açıkladı. Buna göre, Genel Energy, Heritage Oil'e yüzde 26'lık payı karşılığında 156 milyon dolar ödeyecek.
Genel Energy ayrıca Heritage'in Heritage Energy Middle East Limited (HEME) firmasındaki hisseleri ile HEME'nin Miran sahasındaki bakiye hisselerini teminat olarak alıp, Heritage şirketine 294 milyon dolar tutarında kredi açtı. Kredi, karşılıklı olarak tercih edilmek ve Heritage şirketi hissedarlarının onayına bağlı olmak kaydıyla para ile değil, Heritage firmasının HEME'deki tüm hisselerinin Genel Energy'e transfer edilmesi suretiyle ödenecek.

450 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

Energy, yüzde 26'lık satın alma ve Heritage'e açtığı 294 milyon krediyle birlikte sahaya toplam 450 milyon dolarlık yatırım yaptı. Genel Energy, daha önce de Bina Bawi sahasında son üç ay içinde peş peşe yaptığı toplam 415 milyon dolarlık 2 satın almayla yüzde 44 hisseye ulaşarak sahanın en büyük ortağı olmuştu. Şirket Doğu Akdeniz ve Afrika'da da petrol ve gaz arayacak.

Genel Energy Plc İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil; satın almanın hızla büyüyen Türkiye'nin aynı oranda artan enerji ihtiyacına katkıda bulunma hedefinin önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti.

GAZETECİLERE OLAN BORÇLARI KAPATMIŞTI

Grubun medya ayağında oldukça uzun süredir ekonomik kriz bahanesiyle ödemeler gecikiyor ve özellikle Akşam gazetesi çalışanlarının 2-3 aylık ödemeleri içeride kalıyordu. Geçtiğimiz haftalarda 8 köşe yazarının sözleşmesini sona erdiren Akşam gazetesi yönetimi, çalışanların içerde kalan maaşlarını da ödemiş ve Ağustos ayı maaşlarının da bir kısmını ödeyerek geçmiş borçlarını kapatmıştı.