Gündem
25 Eyl 2013 17:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

KARAMEHMET'İN FABRİKASINA KAÇ LİRA DEĞER BİÇİLDİ?

Turkcell ve Türk Medya Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet'in otomotiv şirketi BMC 26 Kasım'da satışa çıkıyor.

Vatan yazarı Ufuk Şanlı'nın haberine göre, BMC’de önce üretim hemen ardından satış süreci başlıyor. Bağımsız bir denetim şirketi tarafından 950 milyon lira değer biçilen savunma devi için 26 Kasım’da ihaleye çıkılacak.

Çukurova Grubu’nun borçlarından ötürü yönetimi devlete geçen BMC’de satış için geri sayım başladı. Şirketin yönetimini elinde bulunduran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 26 Kasım 2013’te satış için ihaleye çıkacak. Fon’a yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bağımsız bir denetim şirketine yaptırılan araştırmanın sonucunda BMC’nin piyasa değeri 950 milyon lira olarak belirlendi.

Borçlara yetmeyecek

TMSF, Çukurova Grubu’nun fona devredilen bankalara olan 455 milyon dolarlık borcundan ötürü Grup şirketlerinin bir bölümüne el koymuştu. Show Tv’yi 402 milyon dolara Ciner Grubu’na satan Fon yönetimi, şirketin piyasaya olan borçlarından ötürü bu satıştan net 92 milyon dolar tahsil edebilmişti. Piyasaya ciddi miktarda borcu bulunan şirketin satışından elde edilecek gelirin Grubun borçlarının tamamını karşılaması mevcut şartlarda mümkün görünmüyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ