Gündem
21 Şub 2012 13:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:21

KARAMEHMET 1.4 MİLYAR DOLAR BULMAK ZORUNDA!

Turkcell'in sahibi Mehmet Karamehmet, önümüzdeki aya kadar 1.4 milyar dolar bulamazsa Türkiye'nin en büyük cep telefonu grubundaki kontrolünü kaybedecek.

British Virgin Island mahkemesi, aralık ayında verdiği kararda, Çukurova’nın 90 gün içerisinde mahkemeye 1.4 milyar dolar ödemesini, aksi takdirde en azından karara itiraz süreci boyunca şirket üzerindeki kontrolünü kaybedeceği yönünde bir karara varmıştı.

Karar, 12 milyar dolar değerindeki şirketin kontrolünü ele geçirmek için Türkiye’nin en zengin adamı Mehmet Karamehmet ile Rusya’nın Alfa Grubu ile İskandinav Telia Sonera arasında uzun bir süreden beri devam eden hukuk mücadelesi sonucunda alındı.

CNN TÜRK’ün haberine göre Karamehmet, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada kendine ait olan ve Turkcell’in çoğunluk hissesini elinde bulunduran Çukurova Grubu’nun mahkeme kararına itirazda bulunduğunu söyledi. Geçtiğimiz temmuz ayındaki mahkeme, Çukurova’nın, Alfa’ya olan 1.4 milyarlık borcunu iki grup arasındaki anlaşma şartlarında belirtildiği gibi ödeyemediği gerekçesiyle, Alfa’nın teminat olarak Çukurova’nın elindeki hisselere el koyma hakkı doğduğu yönünde bir karara varmıştı. Bu da Çukurova’nın, Turkcell üzerindeki kontrolünü kaybetmesi anlamına gelecekti. Ancak aralık ayında bir başka mahkeme, daha önceki kararın yürütmeye sokulmasını durdurmuş, Çukurova’nın karara itiraz etmesi için elinde yeterli nedeni bulunduğu gerekçesiyle yasal süreç tamamlanana dek haklarının korunmasına karar vermişti. Çukurova’nın Turkcell üzerinde kontrolünü  kaybetmemek için bu ayın sonuna dek mahkemeye 1.4 milyar dolar ödemesi gerekiyor.